X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕγκαταστάσεις παραγωγής αερίου και εργοστάσιο πυραύλων στην Ουκρανία έγιναν στόχοι ρωσικών επιθέσεων

Εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου και εργοστάσιο πυραύλων στην Ουκρανία έγιναν στόχοι ρωσικών επιθέσεων

Η Ρωσία σφυροκόπησε εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου και ένα μεγάλο εργοστάσιο πυραύλων πραγματοποιώντας νέα πυραυλικά πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές σήμερα στην Ουκρανία, έκαναν γνωστό ουκρανοί αξιωματούχοι.

Εκρήξεις ακούσθηκαν σε διάφορα μέρη στη χώρα, περιλαμβανομένων της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, της πρωτεύουσας Κιέβου και της πόλης Ντνίπρο στο κέντρο της χώρας, ενώ οι άμαχοι κλήθηκαν να μεταβούν στα καταφύγια καθώς ανακοινώνονταν προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

Στους στόχους περιλαμβανόταν το μεγάλο εργοστάσιο πυραύλων Πιβντενμάς στο Ντίπρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ.

«Πύραυλοι πετούν αυτή τη στιγμή πάνω από το Κίεβο. Τώρα βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις μας παραγωγής αερίου, βομβαρδίζουν τις επιχειρήσεις μας στο Ντντίπρο και το Πιβντενμάς», δήλωσε ο Σμιχάλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine.

Δεν έγινε αμέσως σαφές σε ποιες εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου αναφερόταν.

Ντόπιοι αξιωματούχοι είπαν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυραυλική επίθεση στη διάρκεια της νύκτας στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Ζαπορίζια, τρεις γραυματίσθηκαν σε επίθεση στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο και τρεις τραυματίσθηκαν στην Οδησσό.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει αυξήσει τις επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις και έχει εξαπολύσει μερικά από τα σφοδρότερα πυραυλικά πλήγματα αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει πως η αντιαεροπορική άμυνά της έχει καταρρίψει πολλούς από τους πυραύλους και από τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα που έχουν εκτοξευτεί τις τελευταίες εβδομάδες. Δημοτικοί αξιωματούχοι του Κιέβου δήλωσαν πως δύο πύραυλοι κρουζ και τέσσερα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροπλάνα Sahed καταστράφηκαν σήμερα κοντά στην πόλη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς από το νέο κύμα των αεροπορικών επιδρομών.

«Σήμερα το πρωί η Ρωσία εξαπέλυσε άλλη μια ομοβροντία πυραύλων εναντίον κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να στερήσει από εκατομμύρια ανθρώπους το ηλεκτρικό και τη θέρμανση, εν μέσω θερμοκρασιών κάτω από το μηδέν. Στείλτε στην Ουκρανία περισσότερα αντιαεροπορικά και πυραυλικά αμυντικά συστήματα για να αποφευχθεί αυτή η τραγωδία. Οι καθυστερήσεις κοστίζουν ζωές», σημείωσε ο Νικολένκο.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε ότι Ρωσία φέρει «ακέραια την ευθύνη» για την πτώση του πυραύλου στην Πολωνία. Μιλούσε έπειτα από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Αντονι Μπλίνκεν.

«Συμμεριζόμαστε την θέση σύμφωνα με την οποία η Ρωσία φέρει ακέραια την ευθύνη της τρομοκρατίας μέσω των πυραύλων και των επιπτώσεών της στο έδαφος της Ουκρανίας, της Πολωνίας και της Μολδαβίας», δήλωσε μέσω του Twitter ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share