X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕγκληματικό δίκτυο παρακολουθήσεων λειτουργούσε στο Μαξίμου, είπε ο Α. Τσίπρας μετά τη...

Εγκληματικό δίκτυο παρακολουθήσεων λειτουργούσε στο Μαξίμου, είπε ο Α. Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Σακελλαροπούλου

Σε οξύτατους τόνους κινείται πλέον η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλει “εγκληματικό δίκτυο παρακολουθήσεων, που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό”.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε το απόγευμα της Τρίτης συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατόπιν αιτήματός του, προκειμένου να την ενημερώσει για τα όσα περιήλθαν σε γνώση του για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.

«Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, κατά τον σύντομο διάλογο που είχε με την κ. Σακελλαροπούλου παρουσία δημοσιογράφων.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την πρωτοβουλία της συνάντησης, διαβεβαίωσε ότι «επιδιώκω επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

«Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας. Όταν τοποθετήθηκα εξέφρασα την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση, πάντα με νόμιμες διαδικασίες», επισήμανε.

«Είμαστε κράτος δικαίου και με το θέμα κατά περίπτωση ασχολείται η ΑΔΑΕ και η Βουλή, καθώς και οι δικαστικές αρχές όπου κατά ένα μέρος έχει πάει. Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν την διαδικασία άρσης του απορρήτου και της ενημέρωσης ενδιαφερομένων. Στη συγκυρία αυτή έχουμε καθήκον οι αρχές να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφαλείας, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι δύσκολη στάθμιση με κόστος, αλλά αναγκαία», τόνισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Η δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια και η Ελλάδα έχει εδραιωμένη θέση και αναγνώριση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε το πολύτιμο κεκτημένο γιατί είναι θέμα σεβασμού και στους πολίτες που σε κρίσιμες περιόδους δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή», επισήμανε η ίδια.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να εκφράσει «τον αποτροπιασμό του για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο».

Κάνοντας λόγο για «ένα εγκληματικό δίκτυο, που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιον τον Πρωθυπουργό», ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων».

«Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας», τόνισε.

«Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε ο κ. Τσίπρας

«Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών», τόνισε.

«Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή», κατέληξε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share