X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕιδικοί επιθεωρούν παραλία στο Νεσέμπαρ στη Βουλγαρία μετά από σήμα για αλλοιώσεις...

Ειδικοί επιθεωρούν παραλία στο Νεσέμπαρ στη Βουλγαρία μετά από σήμα για αλλοιώσεις σε αμμόλοφους

Εμπειρογνώμονες από την Περιφερειακή Επιθεώρηση Περιβάλλοντος και Υδάτων (RIEW) στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, πραγματοποίησαν επιθεώρηση μετά από πληροφορίες για όργωμα αμμόλοφων στη νότια παραλία στο Νεσέμπαρ. Επί τόπου διαπιστώθηκε ότι σκάφτηκε τάφρος βάθους περίπου ενός μέτρου κατά μήκος του χωματόδρομου που οδηγεί στην παραλία. Με συσκευή GPS διαπιστώθηκε ότι η τάφρος εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων της προστατευόμενης περιοχής «αμμοθίνες» χωρίς να εισέρχεται σε αυτήν, ανέφερε το RIEW την Κυριακή.

Η προστατευόμενη περιοχή δεν επηρεάστηκε αλλά διαπιστώθηκε αναστάτωση του τοπίου. Την ώρα του ελέγχου δεν βρέθηκαν τα άτομα που έκαναν την εκσκαφή. Προγραμματίζονται κοινές επιθεωρήσεις με άλλες αρμόδιες αρχές για να διαπιστωθούν τα αίτια της παραβίασης και να κινηθούν διοικητικές και ποινικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την αποκατάσταση της ζημίας.

Το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπενθυμίζει ότι το Σάββατο ο ανάδοχος της νότιας παραλίας στο Νεσέμπαρ ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης ότι μέρος των αμμόλοφων οργώθηκε, πιθανότατα με εκσκαφέα. Αυτό έχει θορυβήσει το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφερειακή Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών-Μπουργκάς, τον Δήμο Νεσέμπαρ και το RIEW.

Το Υπουργείο Τουρισμού είπε ότι θα διεξαγάγει επίσης έρευνα για τις αναφορές για κατεστραμμένους αμμόλοφους στη νότια παραλία στο Νεσέμπαρ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλες αρμόδιες αρχές και φορείς μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες. Εάν εντοπιστεί παραβάτης, θα εκδοθεί έκθεση διοικητικής παράβασης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share