X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΈκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις καταγγελίες για την Κιβωτό του...

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

Μετά από μια σειρά καταγγελιών αναφορικά με την ΜΑΟ, Κιβωτός του Κόσμου, πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. H σύσκεψη θα γίνει υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και άλλων παραγόντων.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί μεταξύ άλλων ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα τα παιδιά που είναι στην Κιβωτό του Κόσμου όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης. Από την κυβερνητική πλευρά επισημαίνεται πως δεν γίνεται συζήτηση για διακοπή της χρηματοδότησης, ούτε για ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν μείζονα προβλήματα στη λειτουργία της δομής.

Από εκεί και πέρα είναι αναγκαίο χωρίς καθυστέρηση να εξεταστούν οι πολύ σοβαρές καταγγελίες από τις διωκτικές, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές. «Μιλάμε για παιδιά που βρέθηκαν έξω από την εστία τους για διάφορους λόγους και που στις δομές αυτές τους παρέχεται η φιλοξενία και η φροντίδα που πρέπει. Είναι αποτρόπαιο, είναι ανατριχιαστικό να φανταστεί κανείς ότι αυτά που καταγγέλλονται μπορεί να συνέβαιναν. Όμως, δεν είναι δουλειά δική μας να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, πριν η Δικαιοσύνη και η έρευνα των διωκτικών και των δικαστικών Αρχών, σε βάθος, αξιολογήσει όλες τις πτυχές» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για όσα έχουν καταγγελθεί ενώ ήδη ο υπεύθυνος της δομής, πάτερ Αντώνιος αναμένεται να κληθεί για κατάθεση. Ο συνήγορος του Πολίτη έχει στην κατοχή του 10 καταγγελίες. Τρεις από αυτές – δύο ενηλίκων και ενός ανήλικου, μιλούν για ασέλγεια, ενώ οι υπόλοιπες για ξυλοδαρμούς και ακραίες τιμωρίες. Η έρευνα βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα ανηλίκων και το επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν και άλλα παιδιά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share