X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕκατοντάδες καταγγελίες στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων στη Λεμεσό

Εκατοντάδες καταγγελίες στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων στη Λεμεσό

Με επίκεντρο ελέγχους για αντιμετώπιση παραβάσεων που αποτελούν κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, από την οποίαν προέκυψαν εκατοντάδες παραβάσεις και καταγγελίες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, η σημερινή επιχείρηση έγινε από μέλη της Αστυνομίας, σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και με τη συνδρομή λειτουργών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας, στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και του προγράμματος για την οδική ασφάλεια «ROADPOL Safety Days 2021», του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας.

Από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν, 56 αφορούν χρήση κινητού τηλεφώνου, 90 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 48 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας και μη χρήση προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές και 60 για παραβάσεις σημάτων και φώτων τροχαίας.

Σημειώνεται δε ότι έγιναν 15 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ, έξι καταγγελίες οδηγών που δεν καλύπτονταν από πιστοποιητικό ασφάλισης, τρεις καταγγελίες οδηγών που δεν είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης, και 46 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας.

Εξάλλου, εξειδικευμένα μέλη της Αστυνομίας, με τη συνδρομή των λειτουργών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας, διενήργησαν ελέγχους για τη μηχανική κατάσταση οχημάτων, μεταξύ άλλων και αριθμού φορτηγών και λεωφορείων, καθώς και των εγγράφων των οχημάτων και οδηγών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων μηχανικής κατάστασης οχημάτων, πέντε φορτηγά οχήματα διαπιστώθηκε ότι ήταν ακατάλληλα για οδική χρήση και ανακλήθηκαν από τους λειτουργούς του ΤΟΜ τα πιστοποιητικά καταλληλότητάς τους, ενώ διαπιστώθηκε και μία παράβαση των όρων έκδοσης άδειας κυκλοφορίας φορτηγού οχήματος.

Άλλα 12 οχήματα εντοπίστηκαν με μηχανικές βλάβες και εκδόθηκαν στους οδηγούς αντίστοιχες γραπτές παρατηρήσεις για επιδιόρθωση της κατάστασης των οχημάτων τους.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, που ξεκίνησαν στις 6 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 6 το απόγευμα, διαπιστώθηκαν 112 παραβάσεις σχετικά με τη χρήση ταχογράφων από οδηγούς βαρέων οχημάτων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share