X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕκατοντάδες καταγγελίες οδηγών σε παγκύπριους τροχονομικούς ελέγχους της Αστυνομίας

Εκατοντάδες καταγγελίες οδηγών σε παγκύπριους τροχονομικούς ελέγχους της Αστυνομίας

Σχεδόν στις χίλιες ανήλθαν οι καταγγελίες οδηγών στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων της Αστυνομίας σε όλες τις επαρχίες κατά το τελευταίο διήμερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι έλεγχοι συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων.

Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν συνολικά 968 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Από τις καταγγελίες αυτές ξεχωρίζουν 490 για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, 33 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και 5 για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, έγιναν 63 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους, ενώ 20 οδηγοί καταγγέλθηκαν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Τέσσερα οχήματα κατακρατήθηκαν λόγω μηχανικών μετατροπών, ενώ άλλα 46 οχήματα καταγγέλθηκαν για παράνομη στάθμευση κατά τρόπο που εμπόδιζαν τη διέλευση άλλων οχημάτων ή πεζών. Δύο από αυτά ήταν σταθμευμένα σε χώρους στάθμευσης αναπήρων.

Όπως σημειώνεται, οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο συνεχίζονται καθημερινά με κύριο στόχο την εμπέδωση ορθής οδικής νοοτροπίας από τους χρήστες του δρόμου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων ασφάλειας στους δρόμους μας και την πρόληψη θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Παράλληλα, μέσω των περιπολιών και των ελέγχων αυτών, τα μέλη της Αστυνομίας παρέχουν τροχαίες διευκολύνσεις, αλλά και κάθε δυνατή βοήθεια προς όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται, η Αστυνομία διενήργησε το βράδυ του Σαββάτου συντονισμένη επιχείρηση στη Λεμεσό, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, με τη συμμετοχή μελών της Τροχαίας Λεμεσού και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (ΕΟΜΟ) του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν συνολικά 128 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και κατακρατήθηκαν 5 οχήματα.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Κλάδος Επικοινωνίας του Αρχηγείου έγιναν 11 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και 6 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 26 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Επίσης 8 επιβάτες μοτοσικλετών καταγγέλθηκαν για μη χρήση προστατευτικού κράνους και πέντε οδηγοί καταγγέλθηκαν για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Τα τέσσερα οχήματα κατακρατήθηκαν επειδή φέρονται να έχουν μηχανικές μετατροπές και το ένα επειδή οδηγείτο από ανήλικο, ηλικίας 17 ετών, χωρίς άδεια οδηγού.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share