Home Featured Εκκίνηση για Παύλο Κοντίδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres

Εκκίνηση για Παύλο Κοντίδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres

0
Εκκίνηση για Παύλο Κοντίδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Απριλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 29 Απριλίου, συμμετέχει ο Παύλος Κοντίδης, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της κατάληψης για τέταρτη φορά στην καριέρα του Νο1 στην Παγκόσμια Κατάταξη των σκαφών τύπου Laser.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κύπριου πρωταθλητή, ο Κοντίδης είναι στον κίτρινο στόλο και με μια 4η και μια 16η θέση στην πρώτη ημέρα είναι 22ος γενικής με 20 βαθμούς, ενώ προηγούνται ο Βρετανός Hanson και ο Γερμανός Buhl, έχοντας αμφότεροι από 3 βαθμούς.

Σημειώνεται πως μέχρι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν συνολικά δέκα ιστιοδρομίες για να σχηματιστεί η τελική δεκάδα, η οποία θα αγωνιστεί το Σάββατο στην κούρσα μεταλλίων για την ανάδειξη των νικητών.

Προστίθεται πως ο Κοντίδης κέρδισε στο Hyeres πέρσι τόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ στα ίδια ύδατα είχε κατακτήσει άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 2017.

Όπως, αναφέρεται, το «Wimbledon της ιστιοπλοΐας», σύμφωνα με χαρακτηρισμό του Ολυμπιονίκη του 2012 στο Λονδίνο, έρχεται λίγες ημέρες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα, στο οποίο ο Κοντίδης κατετάγη τέταρτος, χάνοντας στις λεπτομέρειες το μετάλλιο, ενώ νωρίτερα, στα μέσα Μαρτίου, είχε πάρει το χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser στην Ανδόρα της Ιταλίας και προηγουμένως το αργυρό στη Mornareva Regatta που έγινε στο Σπλιτ της Κροατίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres λαμβάνουν μέρος περίπου 1.000 αθλητές από 60 χώρες, ανάμεσά τους και τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος, για τους οποίους αποτελεί και μία καλή ευκαιρία για προετοιμασία, περίπου 85 χιλιόμετρα – οδικώς – από τη Marseille Marina, όπου θα γίνουν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στην Ολυμπιάδα «Παρίσι 2024», με τις συμμετοχές στην κατηγορία Laser να φτάνουν τις 160, γεγονός που την καθιστά την πολυπληθέστερη από τις εννέα συνολικά κατηγορίες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ