X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕκκενώνονται Ντράφι και Καλλιτεχνούπολη λόγω της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης

Εκκενώνονται Ντράφι και Καλλιτεχνούπολη λόγω της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης, το απόγευμα της Τρίτης, με τις φλόγες να πλησιάζουν πλέον σε κατοικημένες περιοχές.

Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους του Ντράφι και της Καλλιτεχνούπολης.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 30 οχήματα, με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης, ενώ με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα σήμερα εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου που βρίσκεται στην Πεντέλη όλοι οι εργαζόμενοι, κατόπιν οδηγίας της διοίκησης. Παράλληλα, το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» βρίσκεται και αυτό σε ετοιμότητα για να εκκενωθεί αν χρειαστεί.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Αττική βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς,.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share