Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έκκληση για στειρώσεις αδέσποτων από την Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων προς τον Κτηνιατρικό Σύλλογο

Έκκληση για στειρώσεις αδέσποτων από την Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων προς τον Κτηνιατρικό Σύλλογο

0
Έκκληση για στειρώσεις αδέσποτων από την Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων προς τον Κτηνιατρικό Σύλλογο

Η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Μέρας Ζώων, απευθύνει θερμότατη έκκληση προς τον Παγκύπριο Κτηνιατρικό Σύλλογο όπως βοηθήσει στον τερματισμό της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής σκύλων και γάτων προσφέροντας για μια χρονική περίοδο (τέσσερεις έως έξι μήνες) χαμηλότερες τιμές για τη στείρωση αυτών των ζώων.

«Η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή οδηγεί στην εγκατάλειψη των ζώων, στην κακοποίηση και στην εξόντωσή τους. Προκαλούνται επίσης δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία, στη δημόσια υγεία και στην κοινωνία γενικότερα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η έκκληση μας θα βρει ανταπόκριση», αναφέρεται.

Επίσης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων αναφέρεται ότι τα ζώα είναι οι νόμιμοι και μόνιμοι συγκάτοικοι μας στον πλανήτη γη και αναμφίβολα έχουν δικαιώματα.

«Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
Η εγκατάλειψη ζώου του οποίου η επιβίωση εξαρτάται από τον άνθρωπο, είναι πράξη απάνθρωπη και εγκληματική. Τα ζώα δεν πρέπει να ζουν κάτω από συνθήκες αιχμαλωσίας».

Προστίθεται ότι σε περίπτωση όπου επιβάλλεται η θανάτωση ζώου, πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μη του προκαλεί πόνο, φόβο και ταλαιπωρία.

Αναφέρουν επίσης ότι ο σεβασμός προς τα ζώα είναι ανθρώπινη υποχρέωση, ενώ σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.

«Από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και τη φύση γενικότερα, κρίνεται η ανθρώπινη μας αξιοπρέπεια και το επίπεδο του πολιτισμού μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ