Home Featured Εκλογή του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης στην οικονομική επιτροπή Ευρωπαϊκού οργανισμού

Εκλογή του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης στην οικονομική επιτροπή Ευρωπαϊκού οργανισμού

0
Εκλογή του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης στην οικονομική επιτροπή Ευρωπαϊκού οργανισμού

Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (FINPOL) για την 3ετία 2022 – 2024, εξέλεξε τον Διευθυντή Τυποποίησης του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS), Πάμπο Καμμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού (CENELEC).

Σε ανακοίνωση ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης αναφέρει πως το γεγονός αυτό, «εκτός από την ευκαιρία που δίδει για πρόσθετο πεδίο προσφοράς στην οικονομική διακυβέρνηση της CENELEC, αποτελεί άλλη μια έμπρακτη αναγνώριση του CYS ως σημαντικός εταίρος στην ευρωπαϊκή τυποποίηση».

Ο CYS διαβεβαιώνει ότι θα εργασθεί για επίτευξη των στόχων που τίθενται για να συμβάλει ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τυποποίησης στην Ευρώπη μέσα από έργα που χρηματοδοτούν οι δύο Οργανώσεις για στήριξη κι εφαρμογή της CEN/CENELEC Strategy 2030.

Αναφέρει επίσης ότι το FINPOL αποτελεί τον οικονομικό βραχίονα του Διοικητικού Συμβουλίου της CENELEC και από κοινού με το αντίστοιχο Σώμα της CEN, CACCFIN έχουν την ευθύνη για την ομαλή οικονομική λειτουργία των δύο μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN & CENELEC.

FINPOL και CACCFIN έχουν αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης, την προετοιμασία των ετήσιων προϋπολογισμών και των προϋπολογισμών 3ετίας, την παρακολούθηση ομαλής υλοποίησης των τρεχουσών προϋπολογισμών ως επίσης και τον έλεγχο των εξελεγμένων οικονομικών καταστάσεων κάθε προηγούμενης χρονιάς καθώς και την παραπομπή τους με σχετική εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις για έγκριση.

Πηγή:ΚΥΠΕ