X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈκθεση Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για αποτελεσματικότητα των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής

Έκθεση Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για αποτελεσματικότητα των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής

Ειδική έκθεση για τα προγράμματα χρηματοδότησης βάσει των επιδόσεων στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δημοσιοποιήσει στις 21 Οκτωβρίου, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ECA).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ECA, η έκθεση θα αξιολογήσει το βαθμό τον οποίο οι αρμόδιοι μηχανισμοί χρηματοδότησης πολιτικών της ΕΕ ανταποκρίνονται στην ανάγκη αξιολόγησης των επιδόσεων των προγραμμάτων που λαμβάνουν ευρωπαϊκά κονδύλια.

Όπως σημειώνεται, η διοχέτευση κονδυλίων προς την κατεύθυνση μέτρων που επιφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα είναι ένα από τα κίνητρα για την γρήγορη επίτευξη των στόχων πολιτικής. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι ελεγκτές εξέτασαν κατά πόσο τα εργαλεία χρηματοδότησης βάσει των επιδόσεων της ΕΕ είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταμείβουν τα έργα αυτά που έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα μέλη του ECA αξιολόγησαν κατά πόσο η Κομισιόν και τα κράτη μέλη χρησιμοποίησαν αποτελεσματικά αυτά τα εργαλεία, και κατά πόσο υπήρξε βελτίωση στον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται και καταβάλλονται οι χορηγίες

Επισημαίνοντας πως η ΕΕ επιδιώκει τη γρήγορη πρόοδο προς τους στόχους πολιτικής της μέσω της διοχέτευσης κονδυλίων στα προγράμματα που αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικά, το ECA εκτιμά πως η έκθεση θα συνεισφέρει στη συζήτηση του πώς μπορούν να αναπτυχθούν στο μέλλον οι σχετικοί μηχανισμοί στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share