Home Featured Εκτυπώθηκε η πρώτη έκδοση ποίησης σε κυπριακή διάλεκτο σε γραφή Braille

Εκτυπώθηκε η πρώτη έκδοση ποίησης σε κυπριακή διάλεκτο σε γραφή Braille

0
Εκτυπώθηκε η πρώτη έκδοση ποίησης σε κυπριακή διάλεκτο σε γραφή Braille

Πρώτη φορά εκτυπώθηκε στη γραφή Braille ποιητική συλλογή στην κυπριακή διάλεκτο. Η έκδοση εκτυπώθηκε σε δέκα αντίγραφα και διανεμήθηκε σε τυφλούς μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση, είχε γίνει εισήγηση από τον συγγραφέα Κοσμά Γ. Οικονόμου, για παραγωγή στη γραφή Braille της ποιητικής συλλογής του με τίτλο «Περιλοές με σέβος» – Έμμετρη ποίηση στην κυπριακή διάλεκτο. Η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών αποδέχθηκε την πρόταση και πρώτη έκδοση κυπριακής διαλέκτου στη γραφή Braille στην Κύπρο αποτελεί γεγονός.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της υλοποίησης της ιδέας αυτής, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Αρτοποιείων «Θημωνιά» Χρήστος Τσιήσσιος παρέδωσε πρόσφατα στον Πρόεδρο της Οργάνωσης των τυφλών επιταγή για σκοπούς κάλυψης του κόστους μεταγραφής στη γραφή Braille, που εκτυπώθηκε ήδη σε δέκα αντίγραφα και διανεμήθηκε σε τυφλούς μέλη της Οργάνωσης.

Τέλος αναφέρει ότι αναμένεται η εκτύπωση και άλλων εντύπων του βιβλίου στη γραφή Braille, τα οποία θα διανεμηθούν σε βιβλιοθήκες της Κύπρου και της Ελλάδας καθώς και σε πολίτες που ενδιαφέρονται να διαβάσουν την εν λόγω ποιητική συλλογή και να την έχουν στην προσωπική τους βιβλιοθήκη.

Πηγή:ΚΥΠΕ