X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΕλέγχους για την προστασία προσωπικών δεδομένων κατά την εκλογική διαδικασία θα διεξάγει...

Ελέγχους για την προστασία προσωπικών δεδομένων κατά την εκλογική διαδικασία θα διεξάγει η αρμόδια Επίτροπος

Περιοδεία για τον έλεγχο τήρησης των οδηγιών για προστασία των προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων στις εκλογές θα διεξάγει την Κυριακή η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου και λειτουργοί του Γραφείου της.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Επιτρόπου, υπενθυμίζεται ότι ο εκλογικός κατάλογος διατίθεται στα κόμματα/υποψηφίους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για σκοπούς διαφάνειας και ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας, με βάση την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με Αρ. 34.361 και ημερομηνία 1.11.1990.

«Στους εκλογικούς καταλόγους που χορηγούνται στα κόμματα /υποψηφίους δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας των ψηφοφόρων, η ημερομηνία γέννησης και το ονοματεπώνυμο του πατέρα», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «είναι νόμιμο και θεμιτό, οι αντιπρόσωποι να κρατούν σημειώσεις κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας».

Επίσης, «κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν αναφωνείται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας των ψηφοφόρων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της κοινοποίησής του σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα».

Σημειώνεται ότι «μετά το πέρας των εκλογών κατάλογοι και σημειώσεις δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, ασύμβατους με τον αρχικό σκοπό της συλλογής των δεδομένων και θα πρέπει να καταστρέφονται».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share