X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΈλεγχος σε 92 συνολικά φάσεις μέσω VAR έγινε στην 3η και 4η...

Έλεγχος σε 92 συνολικά φάσεις μέσω VAR έγινε στην 3η και 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Έλεγχος σε 92 συνολικά φάσεις μέσω της χρήσης του VAR έγινε στους συνολικά 14 αγώνες που διεξήχθησαν στην 3η και στη 4η αγωνιστική της A’  φάσης του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ά  Κατηγορίας Cyta.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, διαπίστωσε πως, σε δύο περιπτώσεις λανθασμένων αποφάσεων των διαιτητών, κακώς δεν έγινε παρέμβαση του VAR.

Επίσης, σε μια περίπτωση, σε σωστή απόφαση διαιτητή, κακώς έγινε παρέμβαση του VAR ενώ σε μια περίπτωση, σε λανθασμένη απόφαση διαιτητή, έγινε ορθή παρέμβαση του VAR αλλά ο διαιτητής λανθασμένα δεν άλλαξε την απόφαση του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, οι 19 φάσεις από τις συνολικά 92 που έγινε χρήση VAR, αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 35 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 38 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, από τις 92 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 12 και σε 7 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

H χρήση του On Field Review, αφορούσε σε πέντε περιπτώσεις κόκκινης κάρτας (οι δύο για στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος και οι τρεις για σοβαρά φάουλ), σε μια περίπτωση ακύρωσης τέρματος για παρέμβαση ποδοσφαιριστή που βρισκόταν σε θέση offside στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και σε μια περίπτωση για ακύρωση πέναλτι το οποίο είχε δοθεί για χέρι.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 80 δευτερόλεπτα.

Οι φάσεις στις οποίες έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν τέσσερις ακυρώσεις τέρματος για offside και η μια για ακύρωση πέναλτι αφού η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 60 δευτερόλεπτα.

Από τους 14 αγώνες, στους 12 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 2 αγώνες ήταν ξένοι.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share