X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΕλικόπτερα, drones και πέραν των 2000 μελών της επιστρατεύει η Αστυνομία για...

Ελικόπτερα, drones και πέραν των 2000 μελών της επιστρατεύει η Αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Πέραν των 2 χιλιάδων μελών της αλλά και πτητικά μέσα – ελικόπτερα και drones – θα επιστρατεύσει η Αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. την Κυριακή

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ερωτηθείς για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν, πως στα πλαίσια της αποστολής της Αστυνομίας, κατά την ημέρα των εκλογών θα εργαστούν πέραν των 2000 μελών της Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Πρόσθεσε πως αστυνομικοί θα στελεχώνουν όλα τα εκλογικά κέντρα ενώ παράλληλα θα συγκροτηθούν μηχανοκίνητα περίπολα τα οποία θα καλύπτουν εκλογικά κέντρα και άλλους χώρους που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας θα ληφθούν επίσης κατά την καταμέτρηση των ψήφων, ενώ η μεταφορά των καλπών προς τα γραφεία του Εφόρου Εκλογής πέραν από την αστυνομική συνοδεία θα επιτηρείται και από εναέρια μέσα της Αστυνομίας, σημείωσε ο κ. Ανδρέου.

Σημείωσε, ακόμη, πως υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί ελικόπτερο της Αστυνομίας για μεταφορά κάποιων καλπών από απομακρυσμένα σημεία τα οποία είναι καθορισμένα, προσθέτοντας πως θα χρησιμοποιηθούν και drones εκεί και όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, στο Αρχηγείο Αστυνομίας θα λειτουργήσει Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως και στις επαρχιακές αστυνομικές διευθύνσεις επαρχιακά κέντρα επιχειρήσεων για να γίνεται καλύτερος συντονισμός της όλης επιχείρησης. Τη συγκεκριμένη ημέρα θα είναι καθήκον και ο Αρχηγός της Αστυνομίας και όλη η ηγεσία της, πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρέου υπογράμμισε πως “η αποστολή μας είναι η διαφύλαξη της ομαλής και αδιάβλητης διεξαγωγής των εκλογών, η τήρηση του νόμου και της τάξης, η ασφάλεια των πολιτών καθώς και η παροχή διευκολύνσεων στο κοινό”.

Διευκρίνισε, εξάλλου, πως για όσους εκλογείς θα φέρουν προστατευτική μάσκα κατά την προσέλευσή τους στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν “τα μέλη μας είναι επιφορτισμένα με την ταυτοποίησή τους έξω πριν να εισέλθουν στο εκλογικό κέντρο”.

Απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή καταγγελία εκλογικού επιτελείου πως κάποιοι ζητούν από ψηφοφόρους να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιό τους με τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο κ. Ανδρέου είπε πως τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται αυστηρά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε μέσα στα εκλογικά κέντρα, τόσο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όσο και κατά τη διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων, εκτός από τον προεδρεύοντα του κέντρου.

Πρόσθεσε πως αν υπάρξει καταγγελία από προεδρεύοντα εκλογικού κέντρου για ένα τέτοιο περιστατικό η Αστυνομία θα το διερευνά.

Ερωτηθείς για την αστυνόμευση εκτός των επιτελείων υποψηφίων, ο κ. Ανδρέου είπε πως “ανάμεσα στα σημεία στα οποία περιπολούμε για λόγους ασφαλείας είναι και εκλογικά επιτελεία, γραφεία πολιτικών κομμάτων, προεδρικών υποψηφίων”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share