Home Featured Ελλάδα – Ισπανία 86-70 σε φιλικό στο ΟΑΚΑ, με το Γιάννη Αντετοκούνμπο να δείχνει την ποιότητα και τη δυναμική του

Ελλάδα – Ισπανία 86-70 σε φιλικό στο ΟΑΚΑ, με το Γιάννη Αντετοκούνμπο να δείχνει την ποιότητα και τη δυναμική του

0
Ελλάδα – Ισπανία 86-70 σε φιλικό στο ΟΑΚΑ, με το Γιάννη Αντετοκούνμπο να δείχνει την ποιότητα και τη δυναμική του

Η Ελλάδα σταθερά καλύτερη επικράτησε με 86-70 της Ισπανίας σε ένα φιλικό που έγινε σε ένα σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ με τον κόσμο να στηρίζει την προσπάθειά της από την πρώτη στιγμή ως το φινάλε και πλέον δίνει ραντεβού και πάλι στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά AEGEAN Ακρόπολις (17-19/8).

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τo αργό ξεκίνημα έδωσε τη θέση του σε μια ενθουσιώδη συνέχεια.

Το 7-7 (2’20’’) έγινε 13-7 (4’15’’), έφτασε σε double score (16-8, 15’) και στο 28-10 (18΄30’’) με την ελληνική ομάδα να αυξάνει σταδιακά την πίεσή της στην άμυνα και να βρίσκει λύσεις από διαφορετικούς παίκτες στην επίθεση.

Λύσεις τόσο μακριά από το καλάθι, όσο και στον αιφνιδιασμό.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν αυτός που έστειλε τη διαφορά στο +20 (41-21, 13’) και ο Νικ Καλάθης στο +21 (26’25’’).

Οι Ισπανοί επιχείρησαν να μειώσουν σταδιακά (53-38, 22’). Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ έγραψαν το 57-40 (23’) με το γήπεδο να στέκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια της ομάδας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνέχισε για το +19 (50-40, 24’20’’), αλλά η Ισπανία είχε βρει το ρυθμό της, έφτασε πιο εύκολα στο καλάθι, πλησίασε (60-50, 27’40’’) και έκανε ένα βήμα πιο κοντά με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (63=57).

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε διαφορετικά με λύσεις και αντεπίθεση με πρωταγωνιστές Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νικ Καλάθη για το 71-59 (33’).

Το κλέψιμο του Παπανικολάου οδήγησε στην ασίστ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που κάρφωσε ξεσηκώνοντας όλο το ΟΑΚΑ για το 73-59 με τον mr 34 με τρίποντο να γράφει και το 78-61 (35’15’’) για να πέσει η αυλαία με το τελικό 86-70.

Δεκάλεπτα: 31-13, 50-35, 63-57, 86-70

Ελλάδα (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 11 (1), Λαρεντζάκης 3 (1), Αγραβάνης 9 (2), Καλάθης 7 (1), Καλαϊτζάκης 4, Μποχωρίδης 2, Παπανικολάου 5, Παπαπέτρου 2, Αντετοκούνμπο Γ. 31 (2), Αντετοκούνμπο 7, Κασελάκης 2, Αντετοκούμπο Θ. 3

Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, μετά το τέλος του αγώνα, εξήρε την ατμόσφαιρα στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ για το φιλικό απέναντι στην Ελλάδα.

«Θέλω να συγχαρώ την ελληνική ομάδα για τη νίκη. Ήταν εντυπωσιακό και πολύ όμορφο που τόσος κόσμος ήρθε στο γήπεδο και δημιούργησε τέτοια ατμόσφαιρα σε ένα φιλικό στις 9 Αυγούστου. Ήταν φανερή η προετοιμασία και των δύο ομάδων. Φάνηκε το επίπεδο φυσικής κατάστασης της ελληνικής ομάδας, από μια ομάδα που είναι σε τοπ επίπεδο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε την ποιότητα και τη δυναμική του», είπε.

Όπως ανέφερε ο Σέρτζιο Σκαριόλο, «στη συνέχεια ήμασταν ανταγωνιστικοί και πιέσαμε, είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία μας στο τρίτο δεκάλεπτο».

«Έχουμε πλέον το επόμενο φιλικό με την ελληνική ομάδα, την Πέμπτη στη Μαδρίτη», σημείωσε.

Για τον στόχο της Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ μετά την ανανέωση της ομάδας, ο Σέρτζιο Σκαριόλο ανέφερε ότι «η αναδόμηση είναι η σωστή λέξη για να μας περιγράψει, αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

«Δεν μπορούμε να μην είμαστε ανταγωνιστικοί, είναι στο DNA. Κάποιες αρχές στο παιχνίδι μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Θέλουμε να αποκτήσουν τα παιδιά εμπειρίες και να εξελιχθούν, αλλά να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Ο πρώτος στόχος είναι να πάμε στα νοκ άουτ, μετά κάθε αγώνας είναι ζωής ή θανάτου», πρόσθεσε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλαδος, Δημήτρης Ιτούδης, και ο καλαθοσφαιριστής Ιωάννης Παπαπέτρου, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ευχαρίστησαν το κοινό για τη μεγάλη προσέλευση στο φιλικό της Εθνικής ομάδας με την Ισπανία, ενώ στάθηκαν στη μεγάλη διάθεση που έδειξε η «επίσημη αγαπημένη».

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας ανέφερε αρχικά ότι μιλώντας εξ ονόματος όλων, είναι συγκινητικό που 16-17 χιλιάδες κόσμου ήρθαν στο γήπεδο στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

«Σημαίνει πως οι Έλληνες στηρίζουν την Εθνική ομάδα και πιστεύω πως η ομάδα μπόρεσε να τους ανταμείψει. Δεν ξέρω κάθε φορά πώς θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά πάντα θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αντιμετωπίσαμε το ματς ως φιλικό παιχνίδι, δοκιμάσαμε πράγματα που κάναμε στην προπόνηση και βάλαμε διαφορετικά σχήματα για να δούμε πού πονάμε. Μας χαροποιεί ότι είχαμε τουλάχιστον 6-7 βουτιές για να πάρουμε μπάλες. Δώσαμε μάχες, είτε σε ψηλά είτε σε χαμηλά σχήματα. Αυτό θα πρέπει να μας ακολουθήσει από την αρχή ως το τέλος και ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος προσπαθεί να επιστρέψει στο ματς», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «εκεί θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση και νομίζω τη δώσαμε».

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 17 χρόνια στο τρανζίσιον δημιουργώντας πολλά λάθη στον αντίπαλο. Τουλάχιστον για αυτή τη φάση της προετοιμασίας μάς ικανοποιεί. Πλέον έχουμε εικόνα με κανονικές συνθήκες και αυτό θα μας βοηθήσει. Βίντεο, ανάλυση, προσπάθεια και μετά όλα αυτά ξανά», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την εικόνα της ομάδας όταν δεν θα είναι στο παρκέ, ο προπονητής της ελληνικής ομάδας απάντησε ότι «αν παίζει 30 λεπτά έτσι, είμαστε μια χαρά».

«Εφόσον έχεις αυτόν τον παίκτη πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις. Σήμερα έπαιξε 20 λεπτά. Όμως είχαμε καλές φάσεις και όταν δεν ήταν εκείνος στο παρκέ. Ο Θανάσης δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί σε τρεις θέσεις. Ανοίξαμε το ροτέισον. Ο Γιάννης είναι αυτός που είναι, είναι στην κορυφή του κόσμου και ήρθε συγκεντρωμένος και με μεγάλο κίνητρο, όπως όλα τα παιδιά. Μας λείπει ένας ακόμη δημιουργός και ένας ψηλός. Ελπίζουμε για το καλύτερο, κάνουν προσπάθεια με το ιατρικό επιτελείο να επιστρέψουν. Θα πράττουμε ανάλογα με το τι επιτάσσει η συνθήκη κάθε φορά στο παρκέ», συμπλήρωσε.

Για τον αν τον προβληματίζει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει πολλές ασίστ με την Εθνική ομάδα, ο προπονητής της ελληνικής ομάδας είπε ότι οι ασίστ είναι δουλειά των δύο, όχι του ενός.

«Είναι αυτός που θα πασάρει και αυτός που θα σκοράρει. Επίσης η δημιουργία δεν είναι πάντα αυτού που δίνει την τελική πάσα. Δεν είμαι αυτής της λογικής και δεν είναι έτσι τα πράγματα», ανέφερε.

Ο Έλληνας διεθνής Ιωάννης Παπαπέτρου, σε δηλώσεις του, είπε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που αρχίσαμε με αυτόν τον φιλικό αγώνα».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Κάναμε κάποια βήματα μπροστά σε σχέση με τις προπονήσεις. Κάναμε πολλά λάθη και πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά η θέληση ήταν εκεί», κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=zjVoAdQZEz8

Πηγή:ΚΥΠΕ