X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΕμπλοκή ΕΕ σε σχέση με ευρωτουρκικά μπορεί να δώσει κίνητρο, είπε ο...

Εμπλοκή ΕΕ σε σχέση με ευρωτουρκικά μπορεί να δώσει κίνητρο, είπε ο τέως ΠτΔ

Η εμπλοκή της ΕΕ σε σχέση με τα ευρωτουρκικά μπορεί να δώσει το κίνητρο, «μια άλλη διάσταση στις προσπάθειες, στις πολλές, που καταβάλλουμε, για να επαναρχίσει ο διάλογος», δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, το πρώτο υπό την προεδρία Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ερωτηθείς για την παρουσία του σε Εθνικό Συμβούλιο με άλλον «οικοδεσπότη», ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι δεν έχει σημασία.

«Σημασία έχει ότι είναι ένα Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο έχουμε εξετάσει την ανανέωση μιας πρωτοβουλίας που ανελήφθη στον παρελθόν, με μια νέα δυναμική και την οποία απολύτως υποστηρίζω, διότι θεωρώ ότι η εμπλοκή της ΕΕ σε σχέση με τα ευρωτουρκικά μπορεί να δώσει το κίνητρο, μια άλλη διάσταση στις προσπάθειες στις πολλές, που καταβάλλουμε για να επαναρχίσει ο διάλογος», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «συνάδουν απόλυτα με τις πολιτικές που ακολουθήσαμε εις το παρελθόν και εξ ου για πρώτη φορά εμπλοκή της ΕΕ το 2015».

Εξελέγη, συνέχισε, ένας νέος Πρόεδρος, φέρνει μια νέα δυναμική πρόταση, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τα όσα επισυνέβησαν μετά τους σεισμούς στην Τουρκία «και συνεπώς είναι κάτι το οποίο, και χαίρομαι να πω ότι το σύνολο των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, έστω και αν κάποιοι έχουν κάποιες επιφυλάξεις, θεωρούν ότι οδεύουμε ή είναι μια πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση».

Απαντώντας σε ερώτηση αν έδωσε κάποιες συμβουλές μέσα από την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι έδωσε τις θέσεις του.

«Συμβουλές δεν λέω ότι δίδω. Δεν έφτασα στο βαθμό της σοφίας από το να είμαι σύμβουλος», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share