X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΈμπρακτα η Κύπρος στηρίζει τους ναυτικούς, αναφέρει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Έμπρακτα η Κύπρος στηρίζει τους ναυτικούς, αναφέρει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Το σημαντικό ρόλο των ανθρώπων που εργάζονται στη θάλασσα και την τεράστια συνεισφορά τους στη παγκόσμια ναυτιλία, επισημαίνει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας με την ευκαιρία της «Ημέρας του Ναυτικού», η οποία καθιερώθηκε το 2011 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση του, το Υφυπουργείο αναφέρει πως η Κύπρος τιμά και αναγνωρίζει τον ρόλο των ναυτικών μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, δείχνοντας την εκτίμηση της στους ναυτικούς, οι οποίοι αποτελούν την πιο σημαντική πτυχή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης σημειώνει ότι «η  εκτίμηση μας στους ναυτικούς δεν περιορίζεται σε λεκτικές επισημάνσεις αλλά αποδεικνύεται με πράξεις και μάλιστα μέσα από περιόδους κρίσεων και δυσκολιών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε».

Υπενθύμισε ότι οι δράσεις αυτές εστιάζονται στον τρόπο που η Κύπρος διευκόλυνε τις αλλαγές πληρωμάτων και τον επαναπατρισμό πέραν των 60.000 ναυτικών από την ημέρα που εκδηλώθηκε η πανδημία COVID-19, την εμβολιαστική κάλυψη 40.000 ναυτικών μέσω της εφαρμογής ενός εθνικού προγράμματος, καθώς και την πρωταγωνιστική της παρουσία στην διαμόρφωση ενός παγκόσμιου εμβολιαστικού προγράμματος που υιοθετήθηκε σε Ψήφισμα από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Όσο αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία και τους χιλιάδες ναυτικούς που δεν έχουν πρόσβαση στους μισθούς τους, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας δηλώνει ότι αφουγκράστηκε τα αιτήματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας και σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου δημιούργησε πλαίσιο που διευκολύνει το άνοιγμα τρεχούμενων λογαριασμών για τους ναυτικούς, που πλέον έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τους μισθούς τους και να ζήσουν τις οικογένειες τους.

«Το επόμενο διάστημα δρομολογούμε πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ένα άλλο μεγάλο θέμα που μαστίζει τους ναυτικούς που αφορά την ποινικοποίηση του ναυτικού επαγγέλματος καθώς αρκετές είναι οι περιπτώσεις εμπλοκής των ναυτικών σε δικαστικές περιπέτειες αντιμετωπίζοντας αναίτια ποινικές ευθύνες», είπε ο κ.Δημητριάδης.

Είμαστε κράτος με σημαντική διεθνή ναυτιλιακή εμβέλεια και δεν θα σταματήσουμε να αναλαμβάνουμε δράσεις και να πρωταγωνιστούμε στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί, καταλήγει στη δήλωση του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share