X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΕν αναμονή ενημέρωσης για άφιξη Λουτ η Λευκωσία, είχε επαφές με Ελλάδα,...

Εν αναμονή ενημέρωσης για άφιξη Λουτ η Λευκωσία, είχε επαφές με Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία και ΕΕ

Εν αναμονή ενημέρωσης για το πότε θα επισκεφθεί την Κύπρο η ειδική σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, βρίσκεται τη Λευκωσία. Η κ. Λουτ είχε ήδη επαφές με την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βρετανία και την ΕΕ.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται στην Κύπρο η αξιωματούχος των ΗΕ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η κ. Λουτ βρισκόταν από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα. Χθες ήταν στην Άγκυρα και αναμένουμε να μας ενημερώσει πότε θα επισκεφθεί τη Λευκωσία, πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη πως κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η κ. Λουτ είχε επίσης την ευκαιρία να έχει συναντήσεις για το Κυπριακό με τον αξιωματούχο του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ajay Sharma, καθώς και με εκπροσώπους της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε πως το θέμα θα ξανασυζητηθεί εκ νέου αύριο σε νέα τηλεδιάσκεψη του διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκούν. “Θα περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξουν οι διαβουλεύσεις”, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share