X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ1 Εκατομμύριο Αυτοκίνητα ανακαλούνται από την Mercedes Benz λόγω προβλημάτων στο σύστημα...

1 Εκατομμύριο Αυτοκίνητα ανακαλούνται από την Mercedes Benz λόγω προβλημάτων στο σύστημα πέδησης

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Mercedes-Benz αποφάσισε να αποσύρει από την αγορά περισσότερα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα διαφόρων τύπων λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο σύστημα πέδησης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Πρόκειται για 993.407 αυτοκίνητα που ανακαλούνται σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 70.000 είναι μόνο στη Γερμανία.

Η ρυθμιστική αρχή (KBA), ανέφερε ότι το θέμα αφορά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2015 και ανήκουν στις σειρές ML και GL καθώς και στο πολυτελές μίνι βαν R-Class.

Κατά τους ελέγχους οι μηχανικοί διαπιστώσαν πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους συμβαίνει σπάνια, αλλά εγκυμονεί κινδύνους σε περιπτώσεις που οι οδηγοί το αντιμετωπίζουν.

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε την ανάκληση με δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο, λέγοντας ότι ένας «ιδιαίτερα δυνατός ή σκληρός» ελιγμός πέδησης θα μπορούσε να προκαλέσει μηχανική βλάβη στο σύστημα σε «σπάνιες περιπτώσεις πολύ σοβαρής διάβρωσης».

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share