X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΈνας νεκρός, δεκάδες τραυματίες σε ποδοβολητό πριν από το τελικό του Κυπέλου...

Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες σε ποδοβολητό πριν από το τελικό του Κυπέλου Εθνών του Κόλπου στο Ιράκ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν την Πέμπτη όταν ξέσπασε αναταραχή έξω από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ιράκ λίγες ώρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών του Κόλπου, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Το κατεστραμμένο από τον πόλεμο Ιράκ, που είχε αποκλειστεί εδώ και καιρό από τη διοργάνωση διεθνών ποδοσφαιρικών αγώνων, βασιζόταν στη διοργάνωση του Κυπέλλου του Κόλπου για να αναδείξει την εικόνα του, αλλά έχει ήδη αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη για οργανωτικά λάθη, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χιλιάδες οπαδοί χωρίς εισιτήρια είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στάδιο στην κύρια νότια πόλη της Βασόρας του Ιράκ από τα ξημερώματα με την ελπίδα να παρακολουθήσουν τον τελικό μεταξύ Ιράκ και Ομάν, ο οποίος επρόκειτο να ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ.

«Υπήρξε ένας θάνατος και δεκάδες ελαφροί τραυματισμοί», είπε ένας γιατρός στο ΓΠΕ.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών έδωσε τον ίδιο απολογισμό. «Πολλοί οπαδοί, πολλοί από αυτούς χωρίς εισιτήρια, είχαν συγκεντρωθεί από το πρώτο φως για να προσπαθήσουν να μπουν», είπε ο αξιωματούχος.

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μέσα στο γήπεδο είπε ότι τα τουρνικέ εισόδου ήταν ακόμα κλειστά όταν ξέσπασε η ταραχή.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν λαοθάλασσα έξω από το γήπεδο.

Το Ιράκ αναγκάστηκε ήδη να ζητήσει συγγνώμη από την γείτονά του Κουβέιτ, μετά από μια συμπλοκή στο τμήμα VIP που εμπόδισε τον εκπρόσωπο του ηγέτη του να παραστεί στην τελετή έναρξης νωρίτερα αυτό το μήνα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share