X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣEνδέχεται να περάσει και από Κύπρο το Νοέμβριο η εξεταστική επιτροπή του...

Eνδέχεται να περάσει και από Κύπρο το Νοέμβριο η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Pegasus

Στην Κύπρο πριν την Ελλάδα, στο πλαίσιο κοινής διερευνητικής αποστολής, ενδέχεται να βρεθεί στις αρχές Νοεμβρίου η αποστολή της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων κατασκοπευτικών λογισμικών παρακολούθησης (PEGA) όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει κατατεθεί σχετική πρόταση από πολιτικές ομάδες για κοινή αποστολή η οποία να καλύπτει και την Ελλάδα και την Κύπρο, λόγω της φερόμενης διασύνδεσης του θέματος της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με εταιρία που δραστηριοποιήθηκε και στην Κύπρο.

Οι συζητήσεις που γίνονται για την κοινή αποστολή σε Ελλάδα και Κύπρο προσανατολίζονται σε ημερομηνία στις αρχές Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ακρόαση στην PEGA με αποκλειστικό αντικείμενο τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, στην οποία θα συμμετάσχει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ο οποίος είχε πέσει θύμα παρακολούθησης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών και προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, για τον οποίο είχε δοθεί εντολή παρακολούθησης από τις ελληνικές αρχές, αναμένεται να βρεθεί ενώπιων της PEGA σε ξεχωριστή ακρόαση μαζί με Ισπανούς ευρωβουλευτές οι οποίοι επίσης είχαν εντοπίσει λογισμικά παρακολούθησης στα τηλέφωνά τους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share