X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕΝΕΡΓΕΙΑΈτοιμη η Γερμανία να συζητήσει μέτρα για περιορισμό των τιμών φυσικού αερίου

Έτοιμη η Γερμανία να συζητήσει μέτρα για περιορισμό των τιμών φυσικού αερίου

Η Γερμανία είναι έτοιμη να συζητήσει μέτρα που θα μπορούσαν να περιορίσουν τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα στη ρίζα του. Επομένως, είμαι ανοιχτός στο να κάνω κοινά βήματα στις διεθνείς αγορές φυσικού αερίου και να προβώ σε μεταρρυθμίσεις στον σχεδιασμό των δικών μας αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, έτσι ώστε οι τιμές για τους καταναλωτές να μην καθορίζονται πλέον από την τιμή του φυσικού αερίου», δήλωσε ο κ. Λίντερ πριν από τη συνεδρία των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Εξάλλου, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι υπερασπίστηκε την «αμυντική ασπίδα» της χώρας του, ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των συναδέλφων του Υπουργών της ΕΕ, λέγοντας ότι υπήρξε παρεξήγηση στις Βρυξέλλες σχετικά με το πακέτο και τον χρόνο εφαρμογής του.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη πλήρως συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο για το έτος 2022, αλλά ότι καλύπτει την περίοδο 2023 και 2024», γι’ αυτό οι τρέχουσες προτάσεις που βασίζονται στο πρόγραμμα δεν δικαιολογούνται από αποφάσεις που έχει λάβει η Γερμανία, είπε ο κ. Λίντνερ.

«Το πακέτο μας δεν είναι δυσανάλογο, στην πραγματικότητα είναι ανάλογο αν συγκρίνεις το μέγεθος και την ευπάθεια της γερμανικής οικονομίας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share