Home Featured Ενημέρωσε για δράσεις και έδωσε εισφορά στο «Θεοτόκος» η ΕΤΑΛ

Ενημέρωσε για δράσεις και έδωσε εισφορά στο «Θεοτόκος» η ΕΤΑΛ

0
Ενημέρωσε για δράσεις και έδωσε εισφορά στο «Θεοτόκος» η ΕΤΑΛ

Με ένα σεβαστό ποσό ενίσχυσε οικονομικά το Ίδρυμα «Θεοτόκος – Αμερίκος Αργυρίου», η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της, ενώ ενημέρωσε για τα έργα που προγραμματίζει για εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

Η τελετή παράδοσης της επιταγής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στο Ίδρυμα «Θεοτόκος – Αμερίκος Αργυρίου» με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΛ, Τώνη Αντωνίου, να αναφέρει ότι η εισφορά αποτελεί μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Santa Run», ενώ διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία για στήριξη του ιδρύματος θα συνεχιστεί.

Πρόσθεσε ακόμη ότι, μέσα από εκδηλώσεις όπως το «Santa Run», όπου χιλιάδες πολίτες τρέχουν ντυμένοι ως Άγιοι Βασίληδες, αφενός στηρίζονται φιλανθρωπικά ιδρύματα και αφετέρου, προσφέρεται μια ψυχαγωγική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα για ξένους εργαζόμενους εταιρειών της Λεμεσού, οι οποίοι αρέσκονται ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους μαζικές εκδηλώσεις.

Ευχαριστώντας την ΕΤΑΛ για την εισφορά της, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος «Θεοτόκος – Αμερίκος Αργυρίου», Αλέκος Ορουντιώτης, εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί.

Αναφέρθηκε ακόμη στα σχέδια του ιδρύματος για επέκταση και συγκεκριμένα στην ολοκλήρωση, περί το τέλος του έτους, των έργων μεταστέγασης της Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας, από τα ακίνητα του Ερυθρού Σταυρού, στους χώρους του ιδρύματος και στην δημιουργία νέων κτιριακών μονάδων για το πρόγραμμα «Άλμα», που σήμερα στεγάζεται στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού.

Τα δυο αυτά έργα, συνέχισε, αναμένεται να κοστίσουν περί τα δυο εκατομμύρια ευρώ και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι, με τη στήριξη του κράτους και κυρίως ιδιωτών και εταιρειών, το κόστος θα καλυφθεί.

Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης της επιταγής, παρουσιάστηκαν και οι σχεδιασμοί της ΕΤΑΛ για το άμεσο μέλλον που αφορούν στη δημιουργία υποδομών που θα φιλοξενήσουν «Το σπίτι του καλλιτέχνη», στο χωριό Λάνια. Όπως εξήγησε ο Τώνης Αντωνίου, το έργο θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο και θα φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ τα έργα τους θα μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης και επαρχίας.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, πρόσθεσε, αναμένεται να ολοκληρωθεί και το «Σπίτι του χαλλουμιού» στο Πισσούρι, το οποίο θα αφορά σε μια διαδραστική μουσειακή παρουσίαση των προϊόντων της γαλακτοκομίας της περιοχής.

Εξάλλου, η διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού, μίλησε για τη δημιουργία μιας νέας διαδρομής πεζοπορίας στην περιοχή Παρεκκλησιάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και για τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών σε κοινότητες της δυτικής Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, για το δεύτερο, είπε πως, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, σχεδιάζονται και χαρτογραφούνται δέκα ποδηλατικές διαδρομές στις περιοχές Σούνι-Ζανακιά, Κυβίδες, Σωτήρα, Ερήμη, Επισκοπή, Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θεράπων, Λόφου και Βουνί. Οι διαδρομές θα καταγραφούν ηλεκτρονικά και ο κάθε ποδηλάτης θα έχει εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες, μέσω διαδικτύου, όπως χάρτες, περιγραφή και δυσκολία διαδρομής και άλλα στοιχεία. Στις διαδρομές, που θα σηματοδοτηθούν, θα τοποθετηθεί επίσης κατάλληλος εξοπλισμός για στάθμευσης και συντήρηση του ποδηλάτου.

Με την ολοκλήρωσή του, πρόσθεσε η κ. Στυλιανού, το έργο θα προωθηθεί σε τουριστικές εκθέσεις και εκθέσεις ποδηλασίας στο εξωτερικό, ενώ προγραμματίζεται να φιλοξενηθούν ξένοι δημοσιογράφοι και bloggers για προβολή του στις χώρες τους.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ ρωτήθηκε και για το θέμα της υποδοχής τουριστών από κρουαζιερόπλοια, δράση την οποία για χρόνια αναλάμβανε η εταιρεία στο πλαίσιο προώθησης του τουριστικού προϊόντος. Όπως υπέδειξε ο Τώνης Αντωνίου, είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζεται, καθώς πλέον δεν μιλούσε για μερικές δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που φτάνουν με κρουαζιερόπλοια, αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες «και ίσως φέτος να πλησιάσουμε τις 200 χιλιάδες τουρίστες».

Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση της εταιρείας πως θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα αναβάθμισης στην Ακταία Οδό (από τη μαρίνα Λεμεσού μέχρι το λιμάνι Λεμεσού), ώστε να μπορεί να διακινηθεί ο τουρίστας που φτάνει με κρουαζιερόπλοιο, είτε πεζός, είτε με ποδήλατο, είτε με μικρό λεωφορείο.

Πηγή:ΚΥΠΕ