X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΕνημέρωση για νοσηλείες λόγω Covid και Όμικρον θα λάβει ο Μπόρις Τζόνσον...

Ενημέρωση για νοσηλείες λόγω Covid και Όμικρον θα λάβει ο Μπόρις Τζόνσον πριν αποφασίσει για νέα μέτρα

Τα νεότερα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τις νοσηλείες των ασθενών κορωνοϊού και ιδιαίτερα των φορέων της παραλλαγής Όμικρον θα παρουσιαστούν εντός της ημέρας στον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος με βάση αυτά θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για πιθανά αυστηρότερα μέτρα στην Αγγλία.

Ο αρχίατρος Αγγλίας καθηγητής Κρις Γουίτι και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς αναμένεται να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό για κρίσιμα δεδομένα, όπως η διάρκεια νοσηλείας των φορέων της Όμικρον, το ποσοστό μεταφοράς ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και το ποσοστό εκείνων που καταλήγουν.

Πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της επιστημονικής επιτροπής SAGE που συμβουλεύει την κυβέρνηση περιέχουν σύσταση για μέτρα από τις 28 Δεκεμβρίου, με περιορισμούς στις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, λειτουργία της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους και ενδεχομένως όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συναντώνται σε υπαίθρους χώρους.

Σύμφωνα, ωστόσο, με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση είναι ενθαρρυμένη από τις μελέτες της περασμένης εβδομάδας που δείχνουν ότι η Όμικρον συνοδεύεται από μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας σε σχέση με τη Δέλτα και υπουργοί εξακολουθούν να ανθίστανται στην επιβολή περαιτέρω περιορισμών. Μια επιλογή για τον κ. Τζόνσον θα ήταν να απευθύνει ισχυρότερη σύσταση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αλλά για την ώρα τουλάχιστον να αποφύγει τη νομική υιοθέτηση μέτρων.

Πέρα, πάντως, από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης και εκπρόσωποι ιατρικών συνδέσμων καλούν τον Μπόρις Τζόνσον να λάβει μέτρα για να αποτραπεί η υπερβολική πίεση στο σύστημα δημόσιας υγείας. Όπως ενδεικτικά δηλώνει στον Guardian ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διευθυντών Κλινικών Νοσοκομείων Δρ Πολ Ντόναλντσον, θα ήταν «γελοίο» να μη ληφθούν μέτρα, καθώς αναπόφευκτα οι ελεύθερες συναθροίσεις των Χριστουγέννων θα έχουν συμβάλει στη διασπορά της Όμικρον.

Αντιθέτως, στη Σκωτία, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις έχουν επιβάλει περισσότερους περιορισμούς, ορισμένοι εκ των οποίων ισχύουν από σήμερα.

Ενδεικτικά έχουν κλείσει τα νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης, έχει επανέλθει η υποχρέωση τήρησης αποστάσεων σε δημόσιους χώρους και τα όρια στους επιτρεπόμενους παριστάμενους σε εκδηλώσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

Στην Ουαλία και στη Β. Ιρλανδία επιτρέπονται παρέες έως έξι ατόμων στις παμπ, ενώ η κυβέρνηση του Μπέλφαστ έχει επιπροσθέτως απαγορεύσει τις εκδηλώσεις με καθήμενους θεατές σε κλειστούς χώρους.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share