Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Ενημέρωση των πολεμικών σχεδίων για αντιμετώπιση απειλών από Πιονγιάνγκ, διατάζει ο ηγέτης της Νότιας Κορέας

Ενημέρωση των πολεμικών σχεδίων για αντιμετώπιση απειλών από Πιονγιάνγκ, διατάζει ο ηγέτης της Νότιας Κορέας

0
Ενημέρωση των πολεμικών σχεδίων για αντιμετώπιση απειλών από Πιονγιάνγκ, διατάζει ο ηγέτης της Νότιας Κορέας

Ενημέρωση των επιχειρησιακών σχεδίων του στρατού για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας, διέταξε ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ-γέολ, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Γιουν έδωσε τις οδηγίες στην πρώτη του επίσκεψη σε ένα στρατιωτικό καταφύγιο στην πρωτεύουσα Σεούλ που θα χρησίμευε ως διοικητήριο σε περίπτωση πολέμου.

Η επίσκεψή του συνέπεσε με την έναρξη τη Δευτέρα των στρατιωτικών ασκήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι ετήσιες καλοκαιρινές ασκήσεις μετονομάστηκαν σε Ulchi Freedom Shield και πρόκειται να ολοκληρωθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνουν την πρώτη εκπαίδευση πεδίου μεταξύ των δύο στρατιωτικών δυνάμεων από το 2017 μετά την αποκλιμάκωση τέτοιων δράσεων εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και υπό τον προκάτοχο του Γιουν που προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Ο Γιουν τόνισε ότι οι φετινές ασκήσεις διεξήχθησαν υπό ένα αλλαγμένο σενάριο και τα επιχειρησιακά σχέδια αντικατοπτρίζουν τις εξελισσόμενες απειλές της Βόρειας Κορέας.

«Πρέπει να προετοιμάσουμε επειγόντως μέτρα για να εγγυηθούμε τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων μας, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης των επιχειρησιακών σχεδίων κατά των πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας που γίνονται πραγματικότητα», είπε ο Γιουν στους στρατιωτικούς διοικητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Πηγή:ΚΥΠΕ