X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕνίσχυση στα ερευνητικά προγράμματα και την υγεία ζητά η Επιτροπή Προϋπολογισμών του...

Ενίσχυση στα ερευνητικά προγράμματα και την υγεία ζητά η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ενίσχυση στη χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων του Horizon Europe, στο πρόγραμμα για την παιδεία Erasmus+, καθώς και στους τομείς της υγείας, της κλιματικής αλλαγής και της ανθρωπιστικής βοήθειας, προτείνουν οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μεταξύ άλλων, οι ευρωβουλευτές της επιτροπής στηρίζουν την αύξηση της στήριξης σε επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενδυνάμωση των προσπαθειών προς την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους και την προστασία των παιδιών.

Επίσης προτείνεται η στήριξη πρωτοβουλιών για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και του προγράμματος COVAX για παροχή δόσεων εμβολίων σε τρίτες χώρες, καθώς και η ενίσχυση με κονδύλια προτεραιοτήτων στους τομείς της ασφάλειας, της μετανάστευσης, του ασύλου και της ένταξης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση τα μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμών ζητούν όπως ο ετήσιος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2022 προσανατολιστεί προς την ανάκαμψη μετά την πανδημία, μέσω προσχεδίου το οποίο θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια στις 20 Οκτωβρίου.

Ο προϋπολογισμός που προτείνει το Κοινοβούλιο βάσει του προσχεδίου αφορά πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων ύψους 171,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αύξηση 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το προσχέδιο το οποίο κατέθεσε η Κομισιόν.

Εφόσον η θέση του Κοινοβουλίου εγκριθεί στις 20 Οκτωβρίου, ξεκινά η διαδικασία διαβουλεύσεων με το Συμβούλιο της ΕΕ, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τον ετήσιο προϋπολογισμό και την τελική έγκρισή του από Κοινοβούλιο στην Ολομέλεια στις 22 με 25 Νοεμβρίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share