Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ένοχους έκρινε το Δικαστήριο Λάρνακας τους 3 από τους 4 κατηγορούμενους για το θάνατο 16χρονου από τους Τρούλλους

Ένοχους έκρινε το Δικαστήριο Λάρνακας τους 3 από τους 4 κατηγορούμενους για το θάνατο 16χρονου από τους Τρούλλους

0
Ένοχους έκρινε το Δικαστήριο Λάρνακας τους 3 από τους 4 κατηγορούμενους για το θάνατο 16χρονου από τους Τρούλλους

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε σήμερα ένοχους τους τρεις από τους κατηγορούμενους και αθώωσε τον τέταρτο, στην υπόθεση του θανάτου του μαθητή Παναγιώτη Στεφανή, 14 ετών από τους Τρούλλους που σημειώθηκε το βράδυ της 14ης Απριλίου, κατά τη διάρκεια πάρτι με άλλους νεαρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ένοχους ένα 20χρονο από την Ορόκλινη, ένα 19χρονο από τη Λάρνακα και ένα 19χρονο από τα Λιβάδια ενώ αθώωσε και απάλλαξε ένα 20χρονο από την Ορόκλινη.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι ότι χωρίς πρόθεση προκάλεσαν το θάνατο του 16χρονου τότε Παναγιώτη Στεφανή, προτρέποντάς τον να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να υποστεί οξεία αλκοολική δηλητηρίαση η οποία του προκάλεσε αναισθησία και καταστολή των αντανακλαστικών του.

Αποτέλεσμα της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ ήταν ο Παναγιώτης να κάνει εμετό και συνέχεια έγινε εισρόφηση εμεσμάτων που προκάλεσε ασφυξία και θάνατο.

Το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ως ημερομηνία κατά την οποία οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων θα αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής των πελατών τους.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή διαδικασία παρόντες στο Δικαστήριο ήταν οι γονείς τόσο του Παναγιώτη Στεφανή όσο και των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Πηγή:ΚΥΠΕ