Home Featured Επαναλειτουργεί το Ελληνικό Προξενείο στην Οδησσό, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας

Επαναλειτουργεί το Ελληνικό Προξενείο στην Οδησσό, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας

0
Επαναλειτουργεί το Ελληνικό Προξενείο στην Οδησσό, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας

Την επαναλειτουργία του ελληνικού Προξενείου στην Οδησσό, ανακοίνωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην πόλη, όπου μετέβη, προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως σημείωσε, η λειτουργία του Προξενείου στην Οδησσό θα βοηθήσει στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης της ελληνικής ομογένειας.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Οδησσό εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αφορά τόσο την ομογένεια, όσο και συνολικά τον πληθυσμό της πόλης.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρόξενο Δημήτρη Δόχτση και τους συνεργάτες του για το αίσθημα ευθύνης, με το οποίο επιτελούν το καθήκον τους.

«Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό. Είμαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά θεωρώ και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για να μεταφέρω, κατ’ αρχήν εδώ στην Οδησσό, βοήθεια. Ανθρωπιστική βοήθεια για την ελληνική ομογένεια, αλλά και για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

«Από σήμερα θα λειτουργήσει ξανά το ελληνικό Προξενείο. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόξενο, τον κ. Δόχτση, και τους συνεργάτες του για το καθήκον τους και τον τρόπο με τον οποίο το επιτελούν», συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε, «η λειτουργία του Προξενείου θα βοηθήσει στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης της ελληνικής ομογένειας, αν χρειαστεί, από οποιοδήποτε περιοχή της Ουκρανίας μέσω της Οδησσού. Και θα υπογραμμίσει την ιστορική μας παρουσία σε αυτή την πόλη».

Πηγή:ΚΥΠΕ