X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΕπαναβεβαιώθηκαν οι φιλικοί δεσμοί Κύπρου-Αυστραλίας σε συνάντηση της ΠτΒ με τον Ύπατο...

Επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικοί δεσμοί Κύπρου-Αυστραλίας σε συνάντηση της ΠτΒ με τον Ύπατο Αρμοστή

Επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικοί δεσμοί Κύπρου – Αυστραλίας κατά τη διάρκεια συνάντησης της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου με τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας, Samuel Beever.

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Αυστραλό διπλωμάτη Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Samuel Beever, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του στην Κύπρο.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικοί δεσμοί Κύπρου – Αυστραλίας και έγινε ανταλλαγή απόψεων για δυνατούς τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και σε θέματα διάστασης του φύλου, ειδικότερα στην αύξηση του επιπέδου εκπροσώπησης και ηγεσίας των γυναικών στην πολιτική.

Η κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον κ. Beever για την πορεία του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δικαιοσύνης και του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Beever, αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), σημείωσε τη σημασία επικύρωσης από όλα τα κράτη μέλη της Συμφωνίας-πλαίσιο μεταξύ της ΕΕ και της Αυστραλίας.

Τέλος, συζητήθηκε η κατάσταση σε σχέση με την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19 στις δύο χώρες.

Πηγή:KYΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share