X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, να μη ξαναγίνει αυτό που έγινε στα...

Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, να μη ξαναγίνει αυτό που έγινε στα Τέμπη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Μαρούσι στην Αθήνα. Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοίνωσε την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου με ασφάλεια, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η εμπιστοσύνη του κοινού στην χρήση του.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως από το 2019 έχει πάρει ισχυρή εντολή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξει. «Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό το δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», σημείωσε, προσθέτοντας «καθώς πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές θα είναι μια ευκαιρία να γίνει ένας συνολικός απολογισμός, και να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα».

Τέλος, ζήτησε από όλες και όλους να προσέλθουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο, που ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει, με τη σεμνότητα αλλά και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται. «Να κάνουμε την ειλικρινή μας αυτοκριτική όπου χρειάζεται, αλλά δεν θα μηδενίσουμε το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε πετύχει αυτά τα τέσσερα χρόνια. Και σάς εγγυώμαι προσωπικά ότι αυτός ο αγώνας τον οποίον ξεκίνησα το 2019, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα και να την αλλάξουμε δραστικά, θα τον συνεχίσω και θα τον ολοκληρώσω», κατέληξε.

Την επόμενη Τετάρτη επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, στόχος για πλήρη λειτουργία το Πάσχα

Όπως είπε ο Έλληνας Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Συντονιστικό Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ, την επόμενη Τετάρτη, εκκινεί το νέο σταδιακό πλαίσιο για την λειτουργία των τρένων, ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη σε περίπου εικοσιπέντε μέρες πριν από το Πάσχα. Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε, ακόμα, πως θα υπάρξει διερεύνηση μέχρι τέλους για το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα ασφάλειας, όπως είναι κατεξοχήν τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης, καθώς και η πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη έμφαση ζήτησε, όπως είπε, στο ζήτημα της ασφάλειας των σηράγγων. Ειδικά για τις σήραγγες, πέρα από την αναγκαία αναβάθμιση, η οποία θα πρέπει να υπάρξει, έχουμε στα πολύ άμεσα σχέδια και την αναβάθμιση της επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες.

Επιπλέον για το διάστημα έως ότου εγκατασταθεί πλήρως η τηλεδιοίκηση θα υπάρχει σε κάθε περίπτωση μία μόνο αμαξοστοιχία εντός των σηράγγων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται απολύτως η κίνηση στις σήραγγες, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, το οποίο είναι αναγκαίο για την αναβάθμιση του επίπεδο ασφάλειας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share