X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπανέρχεται δια ζώσης η ετήσια εκδήλωση YEYS2023 της ΕΟΚΕ για μαθητές από...

Επανέρχεται δια ζώσης η ετήσια εκδήλωση YEYS2023 της ΕΟΚΕ για μαθητές από όλη την Ευρώπη

Επανέρχεται φέτος σε διά ζώσης μορφή η ετήσια εκδήλωση YEYS! όπου μαθητές από όλη την Ευρώπη έχουν λόγο για την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά σε μια συμμετοχική δημοκρατία.

Ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) αναφέρει ότι η εκδήλωση (Your Europe, Your Say (YEYS) πραγματοποιείται φέτος στην 14η έκδοσή της, επιστρέφοντας σε διά ζώσης μορφή μετά από τρία χρόνια. Με θέμα «Διάλογοι των νέων για τη δημοκρατία», θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 24 Μαρτίου 2023.

Η φετινή εκδήλωση θα επικεντρωθεί στον τρόπο ευαισθητοποίησης σχετικά με τις δημοκρατικές αξίες, ενθαρρύνοντας παράλληλα την κριτική σκέψη, τη χειραφέτηση και τη συμμετοχή των νέων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε σειρά εργαστηρίων και διαδραστικών δραστηριοτήτων, ώστε να μπορέσουν να διατυπώσουν συστάσεις που θα υποβληθούν στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και στους υψηλόβαθμους ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων.

Οι εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη και αίτηση μπορούν να υποβάλουν σχολεία από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις επτά υποψήφιες χώρες (Αλβανία, Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία).

“Εάν είστε καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διδάσκετε σε μαθητές ηλικίας 16-18 ετών, σας προτρέπουμε να στείλετε αίτηση συμμετοχής στην εκδήλωση YEYS! του 2023” αναφέρει η ανακοίνωση. Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 30 Νοεμβρίου.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση στον ιστότοπο της ΕΟΚΕ.

Θα επιλεγεί με κλήρωση ένα σχολείο από κάθε χώρα. Τα σχολεία που θα επιλεγούν θα κληθούν να υποδείξουν τρεις μαθητές, οι οποίοι διανύουν κατά προτίμηση το προτελευταίο έτος της φοίτησής τους, για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, καθώς και έναν επιβλέποντα καθηγητή.

Ενόψει της εκδήλωσης, τα μέλη της ΕΟΚΕ θα επισκεφθούν όλα τα επιλεγέντα σχολεία προκειμένου να προετοιμάσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την εκδήλωση. Στα σχολεία που θα επιλεγούν θα αποσταλεί τεκμηρίωση και παιδαγωγικό υλικό πριν από τις επισκέψεις. Περισσότερες πληροφορίες στην Μονάδα Τύπου της ΕΟΚΕ , τηλ + 32 (0)2 546 9476, [email protected]

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share