X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπείγουν μέτρα για οικονομική κρίση στην Παλαιστίνη, λένε οι απεσταλμένοι τετραμερούς για...

Επείγουν μέτρα για οικονομική κρίση στην Παλαιστίνη, λένε οι απεσταλμένοι τετραμερούς για Μέση Ανατολή

Επείγει η λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, λήψη μέτρων στη Γάζα, σύμφωνα με τους απεσταλμένους της τετραμερούς για τη Μέση Ανατολή από ΕΕ, Ρωσία, ΗΠΑ και ΟΗΕ, καθώς και η αποφυγή μονομερών ενεργειών που επιδεινώνουν τις εντάσεις και υπονομεύουν τις προοπτικές για ειρήνη

Οι τέσσερις απεσταλμένοι συναντήθηκαν δια ζώσης στο Όσλο της Νορβηγίας μετά από μια σημαντική συνεδρίαση της Ad-Hoc Επιτροπής Συνδέσμου που ασχολήθηκε με την παλαιστινιακή οικονομική κατάσταση.

Οι Απεσταλμένοι χαιρέτισαν τα βήματα που ανακοινώθηκαν από το Ισραήλ για να προσεγγίσουν την Παλαιστινιακή Αρχή και να βοηθήσουν στη δημοσιονομική κρίση. Οι απεσταλμένοι εξακολουθούν να ανησυχούν βαθιά για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων πράξεων βίας στη Δυτική Όχθη, της ανάπτυξης νέων μονάδων εποικισμού, της αβάσταχτης δημοσιονομικής κρίσης εντός της Παλαιστινιακής Αρχής και των απειλών βίας από τη Λωρίδα της Γάζας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τετραμερής υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να λάβουν όλα τα μέρη πρόσθετα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων μέσω δημοσιονομικών και άλλων μεταρρυθμίσεων, καθώς και να αποφύγουν μονομερή βήματα που επιδεινώνουν τις εντάσεις και υπονομεύουν τις προοπτικές για ειρήνη.

Οι Απεσταλμένοι σημείωσαν την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της εύθραυστης κατάστασης στη Γάζα, με την υποστήριξη όλων των σχετικών ενδιαφερομένων μερών, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής, διασφαλίζοντας συνεχείς ανθρωπιστικές προσπάθειες και χαλάρωση των περιορισμών πρόσβασης και μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών.

Τόνισαν επίσης τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης και τη σημασία της λήψης εποικοδομητικών βημάτων για την προώθηση μιας λύσης δύο κρατών. Τόνισαν περαιτέρω τη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δράσεων των ομάδων της κοινωνίας των πολιτών.

Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν για την επίλυση της σύγκρουσης και να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τα μέρη και βασικούς περιφερειακούς παράγοντες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share