Home Featured Eπικίνδυνο προηγούμενο η ανάκληση διαβατηρίων Τ/κ, λέει η UniteCyprusNow

Eπικίνδυνο προηγούμενο η ανάκληση διαβατηρίων Τ/κ, λέει η UniteCyprusNow

0
Eπικίνδυνο προηγούμενο η ανάκληση διαβατηρίων Τ/κ, λέει η UniteCyprusNow

Η απόφαση για ανάκληση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από Τ/κ “ενισχύει όσους υποστηρίζουν τη διαίρεση της χώρας και θέτει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για το μέλλον”, αναφέρει σε ανακοίνωση η UniteCyprusNow, προσθέτοντας ότι με την απόφαση αυτή “ο κύριος Αναστασιάδης κάνει μία λαϊκίστικη κίνηση για να ικανοποιήσει το εθνικιστικό ακροατήριο και να αποφύγει την ανάληψη του δικού του μεριδίου ευθύνης για το χάος στο οποίο βρισκόμαστε”.

Στην ανακοίνωση η ομάδα αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή η απόφαση δεν θα χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα για ανάλογες πολιτικές αποφάσεις στο μέλλον και ότι ανοίγοντας το Κουτί της Πανδώρας, όπως αναφέρει, “δεν υπάρχει τέλος στις επικίνδυνες εξελίξεις που μπορεί να συμβούν, οδηγώντας μας στη μόνιμη διχοτόμηση της χώρας μας”. Εκφράζει παράλληλα την θέση ότι «η παρούσα Τουρκοκυπριακή ηγεσία, που ανήλθε στην εξουσία χάρις στην ανοιχτή παρέμβαση της Τουρκικής κυβέρνησης στις πρόσφατες εκλογές, ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα της κοινότητάς της».

“Οι επιπτώσεις πράξεων της λογικής οφθαλμός αντί οφθαλμού θα πλήξουν εν τέλει όλους τους Κυπρίους”, αναφέρει η ομάδα και προσθέτει ότι χρειαζόμαστε ειλικρινή δέσμευση για λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις προηγούμενες συγκλίσεις. “Με αυτόν τον στόχο, καλούμε όλους τους Κυπρίους και τη διεθνή κοινότητα να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα στις δυνάμεις της διχοτόμησης ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ακολουθούν διχαστικές πολιτικές που θα πλήξουν περαιτέρω τη σταθερότητα σε μία ήδη ασταθή περιοχή”, καταλήγει.

Πηγή:ΚΥΠΕ