X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπίσκεψη σε νοσοκομείο και θέματα ασφάλειας τροφίμων στην ατζέντα επίσκεψης Κυριακίδου στη...

Επίσκεψη σε νοσοκομείο και θέματα ασφάλειας τροφίμων στην ατζέντα επίσκεψης Κυριακίδου στη Λιθουανία

Επίσκεψη στη Λιθουανία πραγματοποιεί την Πέμπτη και την Παρασκευή η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου για επαφές με αντικείμενο την ασφάλεια των τροφίμων και προτεραιότητες στον τομέα της υγείας καθώς και τη στήριξης προς την Ουκρανία σε αυτούς τους τομείς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου θα έχει συνάντηση με τον Λιθουανό Υπουργό Γεωργίας Kęstutis Navickas με αντικείμενο τα βιώσιμα συστήματα τροφίμων και την επισιτιστική ασφάλεια, τη βιώσιμη χρήση των φυτοφαρμάκων, την επισήμανση, τη μικροβιακή αντοχή και την καλή μεταχείριση των ζώων.

Επίσης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Arūnas Dulkys με τον οποίο θα συζητήσουν την πρόοδο των εμβολιασμών και την ετοιμότητα απέναντι σε μελλοντικά κύματα κρουσμάτων κορωνοϊού και τις εξελίξεις αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων.

Στην ατζέντα θα βρίσκεται ακόμα η στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία στον τομέα της υγείας, η επικείμενη μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Η κ. Κυριακίδου θα πραγματοποιήσει τέλος επίσκεψη με τον κ. Dulkys στην κλινική και νοσοκομείο κατά του καρκίνου Santaros, όπου θα συναντηθεί με στελέχη της κλινικής, γιατρούς και ασθενείς.

Αναφερόμενη στην προγραμματισμένη συνάντηση με επαγγελματίες στον τομέα της υγείας που συμβάλλουν στη φροντίδα των Ουκρανών προσφύγων στο Βίλνιους, η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε πως η Λιθουανία και τα κράτη μέλη έχουν επιδείξει τεράστια αλληλεγγύη προς την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.

«Σήμερα, η σύγκρουση συνεχίζει να μαίνεται και γι’ αυτό απαιτείται, περισσότερο από ποτέ, στήριξη για τους πρόσφυγες και τους ασθενείς που φτάνουν στην ΕΕ» τόνισε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share