Home Featured Επίθεση Ουκρανών στο Ντόνετσκ στοίχισε τη ζωή σε 20 άτομα, ανακοίνωσε η Ρωσία

Επίθεση Ουκρανών στο Ντόνετσκ στοίχισε τη ζωή σε 20 άτομα, ανακοίνωσε η Ρωσία

0
Επίθεση Ουκρανών στο Ντόνετσκ στοίχισε τη ζωή σε 20 άτομα, ανακοίνωσε η Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διενεργήθηκε επίθεση των δυνάμεων της Ουκρανίας στο προπύργιο των αυτονομιστών Ντόνετσκ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους, κατηγορώντας το Κίεβο ότι διέπραξε «έγκλημα πολέμου».

Η Μόσχα κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι εκτόξευσε έναν πύραυλο Tochka-U σε κατοικημένη περιοχή στο Ντόνετσκ, σε μια από τις πιο σοβαρές επιθέσεις στην πόλη από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες.

Οι αντάρτες, που ελέγχουν την πόλη από το 2014, ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι θραύσματα από έναν πύραυλο στοίχισαν τη ζωή σε 16 νεκρούς μεταξύ αμάχων.

«Είκοσι φιλήσυχοι κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, προσθέτοντας ότι άλλα 28 άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται.

«Η χρήση τέτοιων όπλων σε μια πόλη όπου δεν υπάρχουν θέσεις βολής των ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ, «είναι έγκλημα πολέμου».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, αυτονομιστές αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν θραύσματα βλήματος προσγειώθηκαν στο κέντρο του Ντόνετσκ. Υγειονομικοί αξιωματούχοι δημοσίευσαν αργότερα ενημερωμένα στοιχεία που ταιριάζουν με αυτά που ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επίσημα αυτονομιστικά κανάλια ανήρτησαν στην πλατφόρμα Telegram φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν καμένα αυτοκίνητα, πτώματα σκορπισμένα στο δρόμο και ζημιές σε καταστήματα.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο επικεφαλής της αποσχισθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντένις Πουσίλιν, είπε ότι ο πύραυλος που καταρρίφθηκε προκάλεσε ζημιές σε κατοικημένες περιοχές.

«Άνθρωποι περίμεναν στην ουρά κοντά σε ένα ΑΤΜ και άλλοι στέκονταν σε στάση λεωφορείου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν παιδιά μεταξύ των νεκρών.

Πηγή:ΚΥΠΕ