X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπίθεση "μεγάλης έντασης" εξαπολύει η Ρωσία στην πόλη Σολεντάρ, λέει η Ουκρανία

Επίθεση “μεγάλης έντασης” εξαπολύει η Ρωσία στην πόλη Σολεντάρ, λέει η Ουκρανία

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αντιστέκεται σε μία ρωσική επίθεση “μεγάλης έντασης” στη Σολεντάρ, μια πόλη στην ανατολική επαρχία του Ντονέτσκ, όπου η Μόσχα αναπτύσσει περαιτέρω στρατεύματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας “οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν. Ο εχθρός μετέφερε σχεδόν όλες τις κύριες δυνάμεις του στο μέτωπο του Ντονέτσκ και συνεχίζει μια επίθεση υψηλής έντασης”, δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν μια “δύσκολη φάση του πολέμου”.

Σύμφωνα με το Reuters, πάνω από 500 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχουν παγιδευτεί στην πόλη.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner είχε ανακοινώσει ότι έχει καταλάβει την πόλη, αλλά η Μόσχα δεν έχει κηρύξει επίσημα νίκη. Η κατάληψη της Σολεντάρ, προσθέτει το Reuters, θα σήμαινε το πιο ουσιαστικό κέρδος της Μόσχας, μετά από μια σειρά υποχωρήσεων κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2022.

Μέχρι σήμερα, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε πάνω από 50.000 αναφορές για φερόμενα εγκλήματα πολέμου, δήλωσε ο ανώτατος εισαγγελέας εγκλημάτων πολέμου της Ουκρανίας Γιούρι Μπελούσοφ, καθώς αποκαλύφθηκαν ζοφερές λεπτομέρειες για υποτιθέμενα βασανιστήρια.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share