X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕπτά και πλέον εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει η βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη...

Επτά και πλέον εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει η βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι

Επτά και πλέον εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να στοιχίσει το έργο της βελτίωσης της Λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι, τα Συμβόλαια του οποίου υπογράφηκαν χθες Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Μεταφορών.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «το Συμβόλαιο για την υλοποίηση του Έργου «Βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι» υπογράφηκε χθες Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή και του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη. Το Συμβόλαιο υπέγραψαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Αντώνης Κουτσούλλης και εκ μέρους της κοινοπραξίας «Lois Builders Ltd» και «Wade Adams Contracting (Cyprus) Ltd» ο Νικόλας Λοή».

Το έργο αφορά «το βορειότερο μέρος της Λεωφόρου Κάππαρη στον Δήμο Παραλιμνίου, στην επαρχία Αμμοχώστου, το οποίο μέχρι το παρόν στάδιο δεν έχει τύχει βελτίωσης. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο εκπονήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και η χρηματοδότηση του Έργου θα γίνει από κονδύλι του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως».

Προστίθεται ότι «το έργο προγραμματίζεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2021, με διάρκεια εκτέλεσης 24 μήνες και κόστος €6.426.762,00 συν Φ.Π.Α. Το νέο οδικό δίκτυο αποτελείται από το κύριο οδικό δίκτυο μήκους 2,07 περίπου χιλιομέτρων και από το δευτερεύον οδικό δίκτυο μήκους 1,0 περίπου χιλιομέτρων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το έργο αφορά το μέρος της Λεωφόρου Κάππαρη που ξεκινά 270 μέτρα βόρεια του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου και τερματίζεται στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα με την πόλη της Αμμοχώστου (επέκταση της Λεωφόρου Κέννεντι). Στο Έργο θα γίνει, επίσης βελτίωση της οδού Γιωρκή Παπαδοπούλου σε μήκος της τάξης των 320 μέτρων και μίας παρόδιας οδού της, της οδού Απόλλωνος σε μήκος της τάξης των 150 μέτρων καθώς και δημιουργία νέου δευτερεύοντος οδικού δικτύου της τάξεως των 260 μέτρων κοντά στην οδό Λευκάδος».

Σημειώνεται ότι «οι υπόλοιπες παρόδιοι οδοί που εμπίπτουν στα όρια του έργου θα βελτιωθούν σε μήκος της τάξης των 30 μέτρων από τον κύριο δρόμο η κάθε μία, με εξαίρεση την πρόσβαση στην οδό Λευκάδος η οποία θα καταργηθεί. Το κύριο οδικό δίκτυο περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας με χώρους στάθμευσης εκατέρωθεν (παράλληλη στάθμευση), πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου εκατέρωθεν, ποδηλατόδρομο πλάτους 2.60 μέτρων στη δεξιά πλευρά του δρόμου, διαβάσεις πεζών και κόλπους στάσης λεωφορείων».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό «στα τελευταία 250 περίπου μέτρα θα κατασκευαστεί νέος κυκλικός κόμβος».

Όσον αφορά το δευτερεύον οδικό δίκτυο «αυτό αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας με πεζοδρόμια. Στην οδό Γιωρκή Παπαδοπούλου κατασκευάζεται, επίσης, ποδηλατόδρομος στη βόρεια πλευρά του δρόμου».

Συγκεκριμένο το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «νέο δίκτυο απορροής ομβρίων, νέο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων σε μέρος του Έργου, νέο δίκτυο άρδευσης, νέο δίκτυο ύδρευσης, υπογειοποίηση υπηρεσιών ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε ομιλία του κατά την υπογραφή του Συμβολαίου ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης είπε πως «το έργο θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία του τόπου και θα συνδέσει το Παραλίμνι με την τουριστική περιοχή του Πρωταρά. Η Λεωφόρος Κάππαρη τερματίζει στη γραμμή αντιπαράταξης» είπε και σημείωσε πως «αναμένουμε εκείνη την ημέρα που θα μπορέσει η Λεωφόρος Κέννεντι στην Αμμόχωστο να ενωθεί με τη Λεωφόρο Κάππαρη».

Αυτός σημείωσε «είναι και ο λόγος που στο τέλος του δρόμου δημιουργείται ένας κυκλικός κόμβος. Αναμένω εκείνη τη στιγμή που η Λεωφόρος Κάππαρη, στο μέλλον, θα γίνει προέκταση του δρόμου που οδηγεί προς την Αμμόχωστο και να μετονομαστεί σε Λεωφόρο Κέννεντι».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share