Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Ερντογάν: Οι ΗΠΑ απείλησαν με καταστροφή της οικονομίας μας χωρίς τύπους ευγενείας

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ απείλησαν με καταστροφή της οικονομίας μας χωρίς τύπους ευγενείας

0
Ερντογάν: Οι ΗΠΑ απείλησαν με καταστροφή της οικονομίας μας χωρίς τύπους ευγενείας

Στην ομιλία του στην του στην κοινοβουλευτικό ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “αφού η Τουρκία απέτρεψε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15η Ιουλίου με την ένδοξη αντίσταση του έθνους μας, αντιμετώπισε την εχθρότητα της Δύσης”.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι “οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν να απειλήσουν με καταστροφή της οικονομίας μας χωρίς να τηρήσουν καν τους τύπους ευγενείας. Η Ευρώπη, από την άλλη, το επιχείρησε με πιο έμμεσο τρόπο. Το σιωπηρό εμπάργκο κατά της χώρας μας έχει πάρει άλλη διάσταση. Σε αυτή τη διαδικασία πήραμε άμεσα μέτρα για να ενισχύσουμε τα αδύνατα σημεία μας. Έχουμε θέσει υπό έλεγχο τα μέσα παρεμβάσεων σε μεγάλο βαθμό”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος παραδέχτηκε ότι υπάρχει και το πρόβλημα του πληθωρισμού στην Τουρκία, αν και υποστήριξε ότι όλες οι αναπτυγμένες χώρες αντιμετωπίζουν πληθωρισμό που έχει αυξηθεί κατά 5-7 φορές λόγω της επιδημίας. “Εκτός από τον πληθωρισμό, η Τουρκία έχει δυσκολευτεί και με την συναλλαγματική ισοτιμία. Η αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα μας παρέμεινε χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλες χώρες”, υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε ωστόσο ότι τον Ιούλιο θα επανεκτιμήσει τους μισθούς των εργαζομένων. Επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντάς τη ‘Συμμαχία του Φράνκεστάιν’.

Πηγή:ΚΥΠΕ