X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΈρευνες Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού για στημένα, διαφθορά, χρηματοδότηση σωματείων ποδοσφαίρου

Έρευνες Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού για στημένα, διαφθορά, χρηματοδότηση σωματείων ποδοσφαίρου

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, που αφορούν, μεταξύ άλλων, από στημένους αγώνες καλαθοσφαίρισης μέχρι διαφθορά στον χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου και σκοποβολής, ενώ μελετά τη διεξαγωγή έρευνας για τη χρηματοδότηση σωματείων και/ή εταιρειών ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, διεξάγει έρευνα για θέματα που αφορούν χειραγώγηση αγώνων καλαθοσφαίρισης Α Κατηγορίας Ανδρών.

Επίσης, έρευνα που αφορά κατ’ ισχυρισμόν διαφθορά και ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων στον χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ακόμα, διεξάγει έρευνα, που αφορά διαφθορά και ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων στον χώρο της σκοποβολής.

Η Επιτροπή διενεργεί, περαιτέρω, έρευνα σε σχέση με τη γνησιότητα ενός video με βάση το οποίο γίνεται ισχυρισμός για επηρεασμό της κυπριακής διαιτησίας.

Αποφάσισε, επίσης, τη διεξαγωγή ευρείας έρευνας σχετικά με θέματα που αφορούν την κυπριακή διαιτησία.

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Δεοντολογίας τίθεται και καταγγελία εναντίον προέδρων εταιρειών ποδοσφαίρου για παραβίαση του Νόμου που διέπει τη λειτουργία της Επιτροπής.

Τέλος, η Επιτροπή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, διενεργεί μελέτη για διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο και τις συνθήκες χρηματοδότησης σωματείων και/ή εταιρειών ποδοσφαίρου. Αφορά μόνο όσες ομάδες αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Α και Β Κατηγορίας της ΚΟΠ.

Όλες οι πιο πάνω έρευνες και ενέργειες πλην της τελευταίας, όπως σημειώνει, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα αναμένονται τα πορίσματα από τους ερευνώντες λειτουργούς που έχουν διοριστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share