X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕθελοντική συνεισφορά Κύπρου ύψους 100.000 ευρώ προς ενίσχυση του έργου της UNRWA

Εθελοντική συνεισφορά Κύπρου ύψους 100.000 ευρώ προς ενίσχυση του έργου της UNRWA

Συνήλθε χθες στην έδρα του ΟΗΕ, η Ad Hoc Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης για την εξαγγελία εθελοντικών συνεισφορών προς την Υπηρεσία του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων στη Μέση Ανατολή (UNRWA). Η Κύπρος ανακοίνωσε εθελοντική συνεισφορά ύψους 100.000 ευρώ προς ενίσχυση του έργου της UNRWA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, την Κύπρο εκπροσώπησε ο Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Τέταρτη Επιτροπή του ΟΗΕ, Δώρος Βενέζης, ο οποίος υπογράμμισε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η UNRWA στην παροχή εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης, βοήθειας και κοινωνικών υπηρεσιών σε έξι εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία εξεύρεσης, το συντομότερο δυνατό, μιας λύσης δύο κρατών για την Ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, που θα είναι προς όφελος της ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας και ως μέσο για την οριστική αντιμετώπιση του μακροχρόνιου ζητήματος των προσφύγων.

Ο κ. Βενέζης τόνισε, επίσης, ότι το καθεστώς των Παλαιστίνιων προσφύγων είναι σαφές δυνάμει του διεθνούς δικαίου και δεν πρέπει να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Ανακοινώνοντας εθελοντική συνεισφορά ύψους 100.000 ευρώ προς ενίσχυση του έργου της UNRWA, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα κράτη υποδοχής των προσφύγων της Παλαιστίνης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share