X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕθνικό Γραφείο Ναυπηγικής δημιουργεί η βρετανική κυβέρνηση

Εθνικό Γραφείο Ναυπηγικής δημιουργεί η βρετανική κυβέρνηση

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Γραφείου Ναυπηγικής, για την προώθηση του κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την έναρξη της Διεθνούς Εβδομάδας Ναυτιλίας του Λονδίνου, η ίδρυση του νέου Εθνικού Γραφείου Ναυπηγικής είναι “ένα σημαντικό ορόσημο στη ναυπηγική αναγέννηση του Ηνωμένου Βασιλείου”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Ο Αντιναύαρχος Ρεξ Κοξ διορίστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος του νέου οργανισμού. Ο Αντιναύαρχος Κοξ εργάστηκε ως σύμβουλος αμυντικής πολιτικής για το Υπουργείο Οικονομικών από το 2015 έως το 2018.

Ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Οουάλας δήλωσε: “Η δημιουργία του Εθνικού Γραφείου Ναυπηγικής και ο διορισμός του Αντιναυάρχου Rex Cox σηματοδοτεί μια περαιτέρω απόδειξη της φιλοδοξίας αυτής της Κυβέρνησης να υπερ-ενισχύσει τη ναυπηγική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου και στις τέσσερις γωνιές του Ηνωμένου Βασιλείου.”

Συνεισφορά τομέα ναυπηγικής στην οικονομία
Το Υπουργείο Άμυνας επενδύει 1,7 δισεκατομμύρια λίρες στον τομέα, το οποίο ενισχύεται περαιτέρω από την αύξηση των δαπανών για την άμυνα κατά 24 δισεκατομμύρια λίρες τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο τομέας της ναυπηγικής συνεισφέρει τεράστια ποσά στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2020 οι υπηρεσίες ναυπηγικής, επισκευής και συντήρησης πλοίων και σκαφών συνέβαλαν κατά 2,4 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου με περίπου 44.000 θέσεις εργασίας. Υπήρχαν 1.665 εγγεγραμμένες επιχειρήσεις σε αυτόν τον κλάδο, το 99% των οποίων ήταν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο τομέας άμυνας συνεχίζει να υποστηρίζει τον ναυπηγικό τομέα με συμβάσεις που έχουν συναφθεί για πέντε φρεγάτες τύπου 31 το 2019. Ο τύπος 26, σχεδιασμός του Ηνωμένου Βασιλείου, εξάγεται στον Καναδά και την Αυστραλία, διατηρώντας 5.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και περίπου 6 δισεκατομμύρια λίρες πιθανών συμβάσεων εξαγωγής που θα ωφελήσουν τους προμηθευτές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η βρετανική κυβέρνηση ανέθεσε επίσης το RRS Sir David Attenborough, που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Cammell Laird, ως ένα από τα πιο προηγμένα ερευνητικά σκάφη στον κόσμο.

Η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Γραφείου Ναυπηγικής είναι κεντρικής σημασίας για την Ανανέωση της Εθνικής Στρατηγικής Ναυπηγικής, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί αργότερα φέτος. Η Ανανέωση θα περιλαμβάνει την ευρύτερη ναυπηγική επιχείρηση, όχι μόνο τον ναυτικό τομέα. Θα εξετάσει θέματα όπως δεξιότητες, εξαγωγές και τεχνολογία, ιδιαίτερα τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την καθαρή ναυτιλιακή τεχνολογία.
Το Εθνικό Γραφείο Ναυπηγικής είναι κεντρικό στοιχείο αυτής της φιλόδοξης στρατηγικής και θα αναλάβει την ευθύνη της υλοποίησης του.

Πηγή:ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share