X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕτήσια μείωση 0,9% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Ετήσια μείωση 0,9% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Ετήσια μείωση 0,9% κατέγραψε ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγή τον Ιανουάριο, φθάνοντας στις 120,9 μονάδες, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 5,0% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022. Αύξηση καταγράφηκε επίσης στον τομέα των μεταλλείων και λατομείων (26,3%). Αρνητική μεταβολή παρατηρήθηκε στους τομείς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (-16,9%) και παροχής νερού και ανάκτησης υλικών (-13,9%).

Στον μεταποιητικό τομέα, οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022 παρουσιάστηκαν στις εξής οικονομικές δραστηριότητες: κατασκευή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (+35,2%), βιομηχανία τροφίμων, ποτών και προϊόντων καπνού (+7,6%), παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (+5,1%) και κατασκευή προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (+5,0%).

Οι σημαντικότερες αρνητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στις δραστηριότητες κατασκευής ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (-45,5%) και βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα (-5,6%).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share