X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕυοίωνες οι προοπτικές για τη ναυτιλία το 2022 δηλώνει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας...

Ευοίωνες οι προοπτικές για τη ναυτιλία το 2022 δηλώνει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για την Κυπριακή ναυτιλία το 2022 δηλώνει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ο οποίος υποδεικνύει ότι ο κλάδος της ναυτιλίας αποδείχθηκε ανθεκτικός στην πανδημία.

Ο κ. Δημητριάδης προέβη σε δηλώσεις μετά από επίσκεψη του το πρωί της Τετάρτης στα πληρώματα των πλοίων που είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στις δηλώνεις του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, η επίσκεψη του στο λιμάνι Λεμεσού, έγινε «ως πράξη ελάχιστης εκτίμησης προς τους ναυτικούς την προσφορά και το ρόλο τους στην παγκόσμια εμβολιαστική αλυσίδα, εκτίμηση η οποία συνοδεύτηκε με προσφορά κυπριακών παραδοσιακών εδεσμάτων».

Όπως είπε, η Κύπρος έχει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας «καθώς με έμπρακτες πράξεις κατάφερε να βοηθήσει τους ναυτικούς, στην αλλαγή πληρωμάτων και επαναπατρισμό 55 χιλιάδων ναυτικών. Έχουμε με πρωτοβουλία μας παρουσιάσει ένα παγκόσμιο εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο ψηφίστηκε από τη διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Από τον Ιούνιο το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα 40 χιλιάδων ναυτικών, το οποίο είναι σε εξέλιξη».

Αναφερόμενος στην κυπριακή ναυτιλία είπε ότι έχει διατηρήσει την συνεισφορά της στην κυπριακή οικονομία στα ίδια επίπεδα, πριν την πανδημία, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι την νέα χρονιά θα δημιουργηθούν οι προοπτικές για καλύτερες μέρες. «Εκτιμώ ότι η νέα χρονιά με την υλοποίηση των δράσεων που είχαμε εξαγγείλει τον περασμένο Οκτώβριο, δημιουργούνται οι προοπτικές για ακόμη καλύτερες μέρες για την Κυπριακή ναυτιλία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share