X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕυρείας κλίμακας κοινή στρατιωτική άσκηση Ισραήλ-ΗΠΑ σε εξέλιξη

Ευρείας κλίμακας κοινή στρατιωτική άσκηση Ισραήλ-ΗΠΑ σε εξέλιξη

Ευρείας κλίμακας κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ – Ισραήλ άρχισε τη Δευτέρα στην ισραηλινή επικράτεια κατά τις απογευματινές ώρες, στην οποία συμμετέχουν πολεμικά αεροσκάφη τύπου F15, F16, F18, F35 τύπου Hercules, ελικόπτερα Απάτσι, βομβαρδιστικά Β52 ικανά να φέρουν πυρηνικές κεφαλές ως επίσης και πολεμικά πλοία. Η έναρξη του αεροπορικού σκέλους της άσκησης «Βασάλτινες Βελανιδιές» έγινε αντιληπτή από κατοίκους πολλών συνοικιών της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές εξαιτίας της ανησυχίας που προκλήθηκε.

Όπως μετέδωσε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, η άσκηση αυτή θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες και ο ισραηλινός στρατός με σχετική του ανακοίνωση, ενημέρωσε τους πολίτες ότι στις νότιες περιοχές της χώρας θα ακούγονται κρότοι εξαιτίας των ασκήσεων που θα πραγματοποιούνται.

Όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερ Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι, πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών, κατά την διάρκεια της οποίας θα λάβουν μέρους και χερσαίες δυνάμεις.

Πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές στο Ισραήλ εκτιμούν με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ότι η άσκηση «Βασάλτινες Βελανιδιές» δίνει ένα «σημαντικό μήνυμα προς το Ιράν, ως προς το πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ στον τομέα της διατήρησης της ασφάλειας στην περιοχή.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share