X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕυρωπαϊκή Μέρα Νοσηλευτή Ογκολογίας η 18η Μαΐου

Ευρωπαϊκή Μέρα Νοσηλευτή Ογκολογίας η 18η Μαΐου

Με το θέμα «Στηρίζουμε τους νοσηλευτές ογκολογίας για φροντίδα του εαυτού τους και των ασθενών τους», διεξάγονται οι φετινοί εορτασμοί για την 18η Μαΐου που έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νοσηλευτικής Ογκολογίας, European Oncology Nursing Society – EONS, ως Ευρωπαϊκή Μέρα Νοσηλευτή Ογκολογίας.

Σε ανακοίνωση του, ο τομέας Ογκολογικής Νοσηλευτικής, του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠαΣυΝΜ), αναφέρει ότι η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα του πρωτοποριακού ερευνητικού προγράμματος «RECaN» (Recognising European Cancer Nursing) το οποίο είχε ως στόχο την επιστημονική διερεύνηση του επιπέδου της Νοσηλευτικής Ογκολογίας στην Ευρώπη.

Εστίασε, σημειώνει, στην σημασία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης ως το μέσο για να υποστηριχθεί ο ρόλος των Νοσηλευτών Ογκολογίας στην βελτίωση των αποτελεσμάτων της φροντίδας και της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο και την προώθηση της αναγνώρισης της σημαντικότητας της συνεισφοράς των Νοσηλευτών Ογκολογίας σε όλους του πυλώνες του συστήματος  υγείας κάθε κράτους.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, αναφέρεται, τα υπάρχοντα προβλήματα που σχετίζονται με την εξουθένωση, το άγχος και τα χαμηλά επίπεδα ανθεκτικότητας του νοσηλευτικού προσωπικού, παρουσίασαν επιδείνωση με αποτέλεσμα πολλοί νοσηλευτές να εγκαταλείψουν το επάγγελμα και πολλών να κλονιστεί η ψυχοσωματική τους υγεία. Για τους λόγους αυτούς, επισημαίνεται, η όλη εκστρατεία επικεντρώνεται στην σημασία της αυτοφροντίδας, στην ευημερία των νοσηλευτών ογκολογίας, στην διατήρηση της επαγγελματικής τους υγείας, στην πρόληψη εξουθένωσης και στην εργασιακή τους ικανοποίηση, παράγοντες οι οποίοι έχουν επίσης σοβαρό αντίκτυπο  στην ασφάλεια και τη ποιότητα φροντίδας των ασθενών.

Το #ECND22Go4SelfCare, παραπέμπει στις όλες τις σχετικές εκδηλώσεις μέσω των οποίων φέτος, οι νοσηλευτές ογκολογίας – αιματολογίας στην Ευρώπη θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση  στα θέματα που τους αφορούν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share