X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑEυρωπαϊκή οδηγία για επαρκές ελάχιστο εισόδημα στα κράτη μέλη, ζητούν οι ευρωβουλευτές

Eυρωπαϊκή οδηγία για επαρκές ελάχιστο εισόδημα στα κράτη μέλη, ζητούν οι ευρωβουλευτές

Ψήφισμα, που καλεί για μια ευρωπαϊκή οδηγία για επαρκές ελάχιστο εισόδημα στα κράτη μέλη, ενέκρινε την Τετάρτη η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ).

Το ψήφισμα σημειώνει ότι επαρκές ελάχιστο εισόδημα θα καταστήσει τα σχετικά συστήματα πιο προσβάσιμα και αποτελεσματικά και θα διασφαλίσει την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων, που βρίσκονται εκτός αυτής.

Σχετικό δελτίου Τύπου του ΕΚ σημειώνει ότι το σώμα θέλει να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση του αυξημένου κόστους ζωής μέσω νέας νομοθεσίας για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων ελάχιστου εισοδήματος.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αξιολογούν τακτικά τα εθνικά τους συστήματα και, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να τα ανανεώνουν, εξασφαλίζοντας ένα επαρκές επίπεδο στήριξης ανάλογο με το εθνικό όριο κινδύνου φτώχειας (AROPE), ώστε να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ» κοινωνικής ασφάλειας, που θα εγγυάται ένα ελάχιστο βιοτικό επίπεδο», σημειώνεται.

Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν επίσης, προστίθεται, να αυξήσουν την ενημέρωση σχετικά με αυτά τα προγράμματα και να τα καταστήσουν πιο προσιτά, ιδίως για τις μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άστεγοι.

Προτείνουν μέτρα για την αντιμετώπιση εκτεταμένων ζητημάτων στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως η μη υιοθέτηση αυτού του είδους συστημάτων από κάποιες χώρες, αλλά και το ψηφιακό χάσμα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share