X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣ«Εξαιρετικά ανήσυχο» το BBC για τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη δημοσιογράφου του...

«Εξαιρετικά ανήσυχο» το BBC για τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη δημοσιογράφου του στη Σανγκάη

Δημοσιογράφος, που κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σανγκάη κατά της πολιτικής του καθεστώτος για τον Covid έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τις αρχές και συνελήφθη προσωρινά, ανακοίνωσε ο βρετανικός ειδησεογραφικός οργανισμός.

Ο Εντ Λόρενς δέχθηκε χτυπήματα και κλωτσιές από μέλη των κινεζικών αρχών ασφαλείας κατά τη διάρκεια της σύλληψής του εν ώρα εργασίας.

Μετά του πέρασαν χειροπέδες και τον κράτησαν για αρκετές ώρες πριν τελικά τον αφήσουν ελεύθερο.

Το BBC δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχο» για τη μεταχείριση της οποίας έτυχε ο δημοσιογράφος. Εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού οργανισμού πρόσθεσε ότι η επίθεση κατά του κ. Λόρενς ενώ εκτελούσε τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα είναι πολύ ανησυχητική.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι κινεζικές αρχές δεν έχουν δώσει αξιόπιστη εξήγηση ή απολογία για την κράτηση του δημοσιογράφου.

Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ παραχωρεί απόψε την ετήσια βαρυσήμαντη ομιλία περί εξωτερικής πολιτικής του εκάστοτε ηγέτη της χώρας στο δείπνο του Λόρδου Δημάρχου του Σίτι του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Σούνακ θα προειδοποιήσει πως η Βρετανία πρέπει να υπερασπιστεί την ελευθερία ανά τον κόσμο και να είναι προετοιμασμένη για τα μακροπρόθεσμα σχέδια Ρωσίας και Κίνας, τις οποίες θα ξεχωρίσει ως βασικές προκλήσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share