Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

0
Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται και σήμερα, σύμφωνα με την προειδοποίηση που εξέδωσε χθες το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Το επίπεδο επικινδυνότητας είναι πορτοκαλί, αφού, σύμφωνα με την προειδοποίηση σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει γύρω στους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υψηλότερα ορεινά η θερμοκρασία αναμένεται να είναι γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το σημερινό δελτίο του Τμήματος Μετεωρολογίας, η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 38 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 36 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 34 στα δυτικά παράλια και στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 19 βαθμούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Αργά τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί μέχρι τη Δευτέρα κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή:ΚΥΠΕ