Home Featured Εξοπλισμό για F-16 θα πωλήσουν οι ΗΠΑ στη Τουρκία

Εξοπλισμό για F-16 θα πωλήσουν οι ΗΠΑ στη Τουρκία

0
Εξοπλισμό για F-16 θα πωλήσουν οι ΗΠΑ στη Τουρκία

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε το Κογκρέσο τη Δευτέρα για την προγραμματισμένη πώληση στην Τουρκία αναβαθμίσεων λογισμικού αεροηλεκτρονικού εξοπλισμού για τον υφιστάμενο στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16, μια συμφωνία αξίας ύψους έως και 259 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία αφορά στην πώληση του πακέτου εκσυγχρονισμού για τα τουρκικά αεροσκάφη, μετά και την άτυπη έγκριση από τους ηγέτες των επιτροπών του Κογκρέσου.

“Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας να φέρει τα αεροηλεκτρονικά του στόλου F-16 στα πρότυπα”, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως “η αναβάθμιση θα βελτιώσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των τουρκικών και των ΝΑΤΟϊκών συστημάτων, ενημερώνοντας τις επικοινωνίες του και θα παρέχει επίσης αναβαθμίσεις για τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας, όπως ένα σύστημα αποφυγής σύγκρουσης εδάφους”.

Το πακέτο είναι άλλο από αυτό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 της Lockheed Martin που ζήτησε η Τουρκία τον Οκτώβριο του 2021.

Πηγή:ΚΥΠΕ